Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

21 Μαΐ 2009

Γάλα γαιδάρου... συνέχεια

(photo: imaginarytinos.blogspot.com)

«Χρυσές δουλειές» κάνει ένας σέρβος αγρότης από την εκμετάλλευση προϊόντων που προέρχονται από ...γάλα γαϊδάρου. Πρόκειται για τη μοναδική - στο είδος της - φάρμα παραγωγής προϊόντων από γάλα γαϊδάρου, στο Πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κ.Σλόμπονταν Σίμπιτς, σε αυτήν φιλοξενούνται 100 θηλυκά γαϊδουράκια.

Εδώ και μήνες, στη φάρμα αυτή, παράγεται σειρά προϊόντων, όπως γάλα, σαπούνι, κρέμες προσώπου, άλλα καλλυντικά, λικέρ μέχρι και αφρόλουτρο. «Είναι η μοναδική φάρμα στην περιοχή των Βαλκανίων, δεν υπάρχει όμοιά της και φιλοδοξούμε το "εγχείρημα" να συνεχιστεί με επιτυχία», ανέφερε ο κ. Σίμπιτς.

Προς το παρόν, οι επισκέπτες του Πάρκου Ζασαβίτσα μπορούν να προμηθεύονται τα προϊόντα με βάση το γάλα γαϊδάρου και οι τιμές είναι επιτρεπτές για όλα τα βαλάντια. «Ενα λίτρο γάλακτος γαϊδάρου κοστίζει περίπου 40 ευρώ, ενώ ένα σαπούνι περίπου 45 ευρώ», επισήμανε ο κ. Σίμπιτς, εκτιμώντας πως είναι νωρίς μεν να σκεφθεί το ενδεχόμενο εξαγωγών των προϊόντων στις γειτονικές αγορές ή σε αυτές της κεντρικής Ευρώπης, ωστόσο δεν το αποκλείει.

http://www.tovima.gr/

Διαβάστε και την προηγούμενη ανάρτηση του blog μας σχετικά με το ως άνω θέμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: