Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

22 Μαΐ 2009

«Ασπίδα» για να σωθούν τα ελαιόδεντρα

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη διάσωση των ιστορικών ελαιόδεντρων της Κρήτης, των αρχαιότερων της Μεσογείου, οι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων από όλους τους νομούς του νησιού.

Η απόφαση της συνεργασίας τους πάρθηκε έπειτα από συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων Βατολάκκου Χανίων, Φουρνέ Χανίων, Καβουσίου Λασιθίου, Σίβα Μαλεβυζίου Ηρακλείου, Αποδούλου Ρεθύμνου, Μοναστηρακίου Ρεθύμνου, Βυζαρίου Ρεθύμνου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου, την Κυριακή που μας πέρασε, στο δημοτικό διαμέρισμα Αποδούλου Αμαρίου Ρεθύμνης.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου «Απόλλωνας» είχε απευθύνει κάλεσμα σε άλλους πολιτιστικούς συλλόγους για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών με στόχο τη διάσωση - ανάδειξη των ιστορικών ελαιόδεντρων.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ανω Βιάννου Ηρακλείου και Αγίου Γεωργίου Λασιθίου, αν και δεν εκπροσωπήθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση λόγω κωλύματος, εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Οσον αφορά στις αποφάσεις που ελήφθησαν, θα ιδρυθεί άμεσα δίκτυο πολιτιστικών συλλόγων Κρήτης με βασικό αντικείμενο τη διάσωση του ιστορικού ελαιώνα του νησιού, στο οποίο θα μετέχουν και περιβαλλοντικοί σύλλογοι και θα δημιουργηθεί ντοκιμαντέρ με το ίδιο αντικείμενο.

Τις σκέψεις του για το ντοκιμαντέρ μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ο σκηνοθέτης και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανώλης Τσελεντάκης που συμμετείχε στη συζήτηση. Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις σε διαφορετικά σημεία της Κρήτης.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: