Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

9 Μαΐ 2009

Η Ρόδος Διαπολιτισμικό Ευρωμεσογειακό Κέντρο της UNESCO


Ως έδρα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου της UNESCO επελέγη η πόλη της Ρόδου. Η ιδρυτική πράξη για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού γεγονότος θα υπογραφεί την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα τελετών του Καστέλο από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Διαπολιτισμικού Κέντρου της UNESCO.

Στην τελετή της υπογραφής της Ιδρυτικής Πράξης θα παραστούν διακεκριμένες προσωπικότητες από πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ρωσία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ρουμανία, Γαλλία, Βέλγιο, ΗΠΑ και Τουρκία.

Aπό ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα και η διευθύντρια του τομέα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κ. Αικ. Στενού.

Κατά την διάρκεια της υπογραφής της Ιδρυτικής Πράξης ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου θα τιμήσει την κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα με το χρυσό μετάλλιο τιμής της πόλεως Ρόδου, ως αναγνώριση του καθοριστικού ρόλου της για την επιλογή της Ρόδου ως Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου της UNESCO.

To Kέντρο θα στεγαστεί και θα οργανωθεί προσωρινά με μέριμνα του Δήμου Ροδίων στη Μεσαιωνική Πόλη, μέχρι να επισκευασθεί και ανακαινισθεί η Ροδιακή Έπαυλη που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του.

Στους σκοπούς του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου της UNESCO (Ρόδου) περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση ευρωπαϊκών και διεθνών συναντήσεων και συνεδρίων με θέματα την πολιτιστική κληρονομιά, τις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των λαών και την προαγωγή τους, την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: