Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

27 Αυγ 2009

Online σεμινάριο: Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρέχει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να μυηθούν σε ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης μέσω του υπολογιστή τους, χωρίς υποχρεωτική φυσική παρουσία στις παραδόσεις και με τη δυνατότητα προγραμματισμού του προσωπικού χρόνου απασχόλησής τους. Το σεμινάριο εξετάζει, θέματα διοίκησης, διαχείρισης και σχεδιασμού πολιτιστικής πολιτικής. Επίσης ενθαρρύνει τον προβληματισμό γύρω από τη σημασία και τη δυναμική των μουσείων αναπτύσσοντας θέματα όπως: αποστολή, λειτουργία, επικοινωνιακή και εκπαιδευτική πολιτική του μουσείου. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου αποτελείται από έξι θεματικές ενότητες:

• Πολιτιστική Κληρονομιά
• Θεσμικό/ Νομικό πλαίσιο
• Οργάνωση/ Λειτουργία/ Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών
• Χρηματοδότηση Πολιτιστικών Οργανισμών – Πολιτιστικών Δράσεων
• Μουσεία, Κοινωνικό Πλαίσιο, Πολιτισμικό Τοπίο
• Μουσεία και επικοινωνία

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.

Οι εγγραφές για το νέο τμήμα ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου 2009. Από την ημερομηνία αυτή θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα online εγγραφής στο σεμινάριο.

http://www.hau.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: