Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

24 Σεπ 2009

Ριζοτόμοι και βοτανοσυλλέκτες ή οι περιπλανήσεις της Ύλης του Διοσκουρίδη σε χειρόγραφα, κώδικες, βιβλία, βοτανολόγια και βιβλιοθήκες

Ριζοτόμοι και βοτανοσυλλέκτες ή οι περιπλανήσεις της Ύλης του Διοσκουρίδη σε χειρόγραφα, κώδικες, βιβλία, βοτανολόγια και βιβλιοθήκες.
Ομιλήτρια η Σοφία Ριζοπούλου, επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μία συναρπαστική περιδιάβαση στα φυτά του μεσογειακού οικοσυστήματος και στην ελληνική γραμματολογία, στον κόσμο της φαρμακολογίας και της θεραπευτικής εμπειρίας, στους βοτανικούς κήπους, στις βοτανοθήκες και στις μεγάλες βιβλιοθήκες (μεταξύ των οποίων και οι αγιορρίτικες), αλλά και στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που επεξεργάζονταν την εικονογράφηση των κωδίκων από τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια και στα αναγεννησιακά τυπογραφεία (κυρίως του Άλδου Μανούτιου, όπου τυπώθηκε για πρώτη το έργο του Διοσκουρίδη).


Δύο δίωρες απογευματινές διαλέξεις την Τετάρτη 11/11 και 18/11 (6.30 με 9.00)
Πρωινή επανάληψη την Πέμπτη 19/11 και 26/11 (11.00 με 1.30).

Οι διαλέξεις συνοδεύονται από προβολή διαφανειών και μία παρουσίαση των βιβλίων της Σοφίας Ριζοπούλου (το πιο πρόσφατο είναι το εξαιρετικό μελέτημα Ριζοτόμος) και της Μαρίας Δεληγιαννάκη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δίαυλος.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@apan.gr


Πολιτιστική Εταιρεία Πανόραμα
Ευρυδίκης 1Α, Καισαριανή
Αθήνα

Τηλ.:210 7219895 (fax)
Δικτυακός τόπος: www.apan.gr/pages/Events06.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: