Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

17 Οκτ 2009

Aνακύκλωση στο Δήμο Εξωμβούργου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
Ταχ. Δνση: Ξινάρα Τήνου
ΤΗΝΟΣ 84200 ΤΗΛ: 22833 60200
ΦΑΞ : 22833 60230
e-mail-exombourgo@thn.forthnet.gr


Ξινάρα 15 Οκτωβρίου 2009


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΟ Δήμος μας όπως είναι ήδη γνωστό σε όλους έχει θέσει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα την δημιουργία ενός καλύτερου φυσικού περιβάλλοντος τόσο για το δικό μας σήμερα, όσο και για το αύριο των παιδιών μας, καθώς επίσης και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον χώρο διάθεσής των.
Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί πρωτίστως μέσω της ανακύκλωσης υλικών που χρησιμοποιούμε καθημερινά και επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αποτελεσματική ανταπόκριση από τα εγκεκριμένα συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης στα οποία απευθύνθηκαν τόσο ο Δήμος μας όσο και οι φορείς του νησιού μας.
Έτσι ξεκινούμε από την 1η Νοεμβρίου 2009, πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών, για «χαρτί», «Γυαλί» και «αλουμίνιο». Στην παρούσα φάση βασιζόμαστε στην οικολογική ευαισθησία και συνείδηση των συμπολιτών μας, γιατί χωρίς την βοήθεια τους, το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οικιοθελής μεταφορά και προσκόμιση των προς ανακύκλωση υλικών σε συγκεκριμένο χώρο.

Η όλη προσπάθεια θα επιτύχει εφόσον λειτουργήσει κάτω από συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέσεις, ειδικότερα:

1. Η παραλαβή των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του Δήμου Εξωμβούργου, που βρίσκονται στον οδικό κόμβο του Αγίου Νικήτα , οι οποίες εγκαταστάσεις είναι εύκολα και τακτικά προσβάσιμες από όλους.
2. Η παράδοση και η παραλαβή των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 14.30 από υπάλληλο του Δήμου μας.
3. Οι εκάστοτε παραδιδόμενες ποσότητες υλικών ανακύκλωσης θα πρέπει απαραίτητα να είναι συσκευασμένες, δηλαδή δεμένα πακέτα ή τοποθετημένα σε σακούλες.


Πιο συγκεκριμένα ανακυκλώνουμε:

Χαρτιά: κουτιά από τσιγάρα, λογαριασμούς, εφημερίδες, βιβλία, χαρτοκιβώτια όλων των ειδών, όλα τα περιοδικά, ακόμα και αυτά με τις γυαλιστερές σελίδες, όλους τους φακέλους αλληλογραφίας
Όλες τις γυάλινες συσκευασίες: βαζάκια από τρόφιμα, μπουκάλια από ποτά, από αρώματα, από χυμούς, από φάρμακα κ.λ.π
Αλουμινένιες συσκευασίες: κουτάκια από αναψυκτικά και μπίρες, σακουλάκια μέσα στα οποία αγοράζουμε τον καφέ, αλουμινένια μπολ μιας χρήσης, τα μεταλλικά ταψάκια μιας χρήσης, αλουμινόχαρτο κ.λ.π.


Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας και του νησιού μας, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις, τις εκπαιδευτικές και φροντιστηριακές μονάδες, τους συλλόγους και τα κάθε είδους σωματεία αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα, να γίνει συμπαραστάτης σε αυτή την πιλοτική μας προσπάθεια και να συμμετέχουν ενεργά, γιατί η ανακύκλωση υλικών είναι στάση ζωής.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου μας, έστω προσκομίζοντας οι ίδιοι τα υλικά, συμβάλλετε στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας και τελικά στην προστασία του περιβάλλοντός μας.

Ξεκινάμε με αυτόν τον τρόπο και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε να ενταχθούμε στα συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης και να τοποθετηθούν οι γνωστοί ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε συγκεκριμένα σημεία σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες του νησιού μας, στα σχολεία και στις πλατείες και έτσι το όλο πρόγραμμα της ανακύκλωσης να εφαρμοστεί με τον πλέον άρτιο και σωστό τρόπο.

Επίσης πολύ σύντομα και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα ακολουθήσει και ανακύκλωση «Λευκών Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών συσκευών», οπότε θα τοποθετηθούν στα σημεία συλλογής τους ειδικά container, για τα οποία θα ενημερωθείτε άμεσα με νεώτερη ανακοίνωσή μας

Για κάθε σχετική πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο μας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 22833 60229, αρμόδια κ. Πετρίνα Κολλάρου.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και την συνεργασία σας

ΔΗΜΟΣ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: