Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

12 Νοε 2009

Αμοργός: Πρόσκληση σε διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο νερό και τη διαχείρισή του, 21-22/11

Το μοναδικό δίκτυο συλλογής και διαχείρισης υδατικών αποθεμάτων της Αμοργού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο αριθμό στερνών, πηγών και δεξαμενών, αποτέλεσε το έναυσμα για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαδρομές νερού στην Αμοργό: παραδοσιακή διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιώσιμη προοπτική της» .

Το Πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δήμου Αμοργού, την Τοπική Επιτροπή Αμοργού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και τη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Α . Γ . Λεβέντη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα έχοντας ως στόχο:

α) την αποκατάσταση μνημείων νερού που διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης εξαιτίας της παλαιότητας της κατασκευής και της έλλειψης συντήρησής τους και

β) την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με θέματα διαχείρισης νερού .


Τα αποτελέσματα αυτού του νέου προγράμματος παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αμοργό, το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου 2009, μέσα από:

-Περιήγηση στα Μνημεία Νερού της Αιγιάλης (Σάββατο 21/11) .
-Ημερίδα με θέμα «Διαδρομές νερού στην Αμοργό: παραδοσιακή διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιώσιμη προοπτική της» (Κυριακή 22/11, κτήριο Πνευματικού Κέντρου Καταπόλων) .
-Προβολή μέρους του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Το νερό στην Αμοργό» [συντελεστές: Έφη Λατσούδη, Απόστολος Μακαρατζής, Έλενα Μαργαριτίδη] το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος . (Κυριακή 22/11, κτήριο Πνευματικού Κέντρου Καταπόλων) .



Πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (www.ellet.gr) στα τηλέφωνα 210 32 25 245 εσωτερικά 114&116 καθώς επίσης και με το Δήμο Αμοργού (www.amorgos.gr) στο τηλέφωνο 22853 60 200 .


Το πρόγραμμα «Διαδρομές νερού στην Αμοργό: παραδοσιακή διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιώσιμη προοπτική της» συγχρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Αμοργού και το Ίδρυμα Α . Γ . Λεβέντη και υποστηρίχτηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων .

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της καμπάνιας MEDITERRANEAN ACTION DAY 2009 του ΜΙΟ-ECSDE, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα GEWAMED (Mainstreaming GEnder Dimension Into WAter Resources Development and Management in the MEDiterranean Region) και με την υποστήριξη της EU .

Δεν υπάρχουν σχόλια: