Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

8 Ιαν 2010

Σειρά μαθημάτων: Αρχαιολογία, Περιβάλλον και Πολίτης στην Ελληνική Εταιρεία

(photo: www.ellet.gr)

Με τις ομιλίες της Λίλας Μαραγκού, αρχαιολόγου, καθηγήτριας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της αρχιτέκτονος Κατερίνας Χατζηκωνσταντίνου, με θέμα «Αμοργός - Διαδρομές νερού: Παραδοσιακή διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιώσιμη προοπτική της», ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου η σειρά μαθημάτων Αρχαιολογία, Περιβάλλον και Πολίτης, που διοργανώνουν από κοινού το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (www.ellet.gr.) και η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (www.inherity.org).

Μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων αρχαιολογικών χώρων, οι 26 εισηγητές που συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο μαθημάτων με τίτλο Αρχαιολογία, Περιβάλλον και Πολίτης, θα προσεγγίσουν το θέμα ως περιπτώσεις συνύπαρξης, συμπλοκής και νοηματικής αλληλοσυγκρότησης πολιτισμικών και περιβαλλοντικών αξιών.

Τα μαθήματα, που θα διαρκέσουν τέσσερις μήνες, θα πραγματοποιούνται ημέρα Πέμπτη, με εξαίρεση την Τετάρτη 21/04, στην αίθουσα «Ντίνος Λεβέντης» της Εταιρείας, Τριπόδων 28 στην Πλάκα, μεταξύ 18.30-21.00. Τηλ. 210-3225245 .

Πηγή: http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: