Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

30 Ιουν 2010

10ο Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου, από 24 Ιουλίου έως 3 Σεπτεμβρίου

Επετειακός είναι φέτος ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ Νάξου στον ιστορικό Πύργο Μπαζαίου, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια λειτουργίας. Η συμπλήρωση αυτής της χρονικής επετείου, με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων, αξίζει να υπογραμμιστεί καθώς λίγοι θεσμοί στη χώρα μας έχουν συνέχεια και ποιότητα.

Φέτος, το Φεστιβάλ Νάξου θα διαρκέσει από τις 24 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, με θεματικό άξονα τη σχέση του χρόνου με τη δημιουργία και την τέχνη. Με επιμέλεια και οργάνωση όλα αυτά τα χρόνια του Μάριου Βαζαίου (διεύθυνση παραγωγής) και του Στέλιου Κρασανάκη (καλλιτεχνική διεύθυνση), το Φεστιβάλ Νάξου προσφέρει καλλιτεχνική διέξοδο σε χιλιάδες παραθεριστές αλλά και ταξιδιώτες από τα αστικά κέντρα.

Από τις πολλές εκδηλώσεις, σημειώνουμε ότι οι «Ιστορίες δωματίων» (οπτικοακουστική εγκατάσταση με κείμενα Χρήστου Μπουλώτη και εικόνες Βασίλη Παπατσαρούχα) είναι η σύνοψη της μικρής ιστορίας του Φεστιβάλ με τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις παραστάσεις και θα έχουν διάρκεια όλο το καλοκαίρι.

Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σημειώνουμε το ρεσιτάλ πιάνου του Χρήστου Μαράντου (για το Ετος Σοπέν, 1/8), τον «Λεντς» του Μπύχνερ σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη (9, 10/8) που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, τη συναυλία της Αρλέτας «Μόνο μη κλαις» (16/8) καθώς και τη νέα παραγωγή της ομάδας «όχι παίζουμε» που εξερευνά αυτή τη φορά τον Διονύσιο Σολωμό (UrbanDig 5: Σολωμός») βασισμένη στο αποσπασματικό κείμενο «Ο Λάμπρος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη και Ειρήνης Αλεξίου (21/8).

Θα παρουσιαστεί επίσης η έκδοση «Το Δουκάτο του Αιγαίου» (29/8).


Πηγή: http://news.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: