Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

22 Σεπ 2010

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (24-26/9/2010)στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (24-26 Σεπτεμβρίου 2010), του οποίου το θέμα για τη διετία 2009-2010 είναι η μαγεία και ο γενικός τίτλος «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά: Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο». Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Ίδρυμα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου) είναι οι ακόλουθες:

 Παρασκευή 24/9, 9 π.μ. – 1 μ.μ.: Ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες όλων των τάξεων του Δημοτικού, με τίτλο «Το στοιχειό του νερού». Τα παιδιά θα μάθουν για τον ρόλο του νερού στη ζωή του ανθρώπου και θα γνωρίσουν μαγικά σύμβολα που συνδέονται με αυτό, θα περιηγηθούν στο Μουσείο αναζητώντας μαρμάρινα εκθέματα που σχετίζονται άμεσα με το νερό και θα εστιάσουν σε συγκεκριμένα σύμβολα και τη σημασία τους. Στη συνέχεια, θα απασχοληθούν δημιουργικά σε καλλιτεχνικά εργαστήρια (ψηφιδωτό, κολάζ, ζωγραφική) με τον γλύπτη – εκπαιδευτικό Αρτέμη Γελανδαλή.

 Σάββατο 25/9 και Κυριακή 26/9, 10 π.μ. – 2 μ.μ.: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το στοιχειό του νερού» θα επαναληφθεί για παιδιά Δημοτικού και οικογένειες.


Η είσοδος στο Μουσείο και η συμμετοχή των σχολείων στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, τηλ.: 22830 31290

Επίσης, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ (Μουσείο Μετάξης, Σουφλί – Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Δημητσάνα – Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Σπάρτη – Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, Αγ. Παρασκευή Λέσβου – Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Βόλος – Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Πύργος Τήνου – Μουσείο Περιβάλλοντος, Στυμφαλία), τα οποία θα είναι ανοικτά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.


Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Δ/νση: Αγγ. Γέροντα 6, 105 58 Αθήνα, Τηλ.: 210-3218015, 210-3218020-23
Fax: 210-3218145, e-mail: piop@piraeusbank.gr, URL: www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: