Με έκπληξη παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι ντοκιμαντέρ για την απάτη σχετικά με τα σενάρια Υπερθέρμανσης του Πλανήτη.
Τί συμβαίνει; Άρχισαν και τα πράσινοι λαϊκιστές της Ελλάδας να στρέφονται αλλού; Ενδιαφέρον...
Από την εφ. ΤΑ ΝΕΑ για τον Φερλινγκέτι
Πριν από 5 χρόνια
1 σχόλιο:
Το έχω ψάξει το θέμα σε βαθμό βαρεμάρας, και καταλήγω στα εξής:
ΤΥο περιβαλλοντικό κίνημα που ξεκίνησε αυθόρμητα, βασικά στην Αμερική, την δεκαετία του '60, γρήγορα το εκμεταλλεύτηκαν αρχικά οι "αριστεροί" που έσπτωχνα και για "ειρήνη" (λέγε με Σοβιετική επιρροή)και αμέσως οι πολυεθνικές χημικές εταιρίες που το χρησιμοποίησηαν σαν μέσο περιορισμό του ανταγωνισμού και διατήρησης των μονοπωλίων τους.
Η ενεργειακή-πετρελαϊκή κρίση του '70 δεν έιχε "περιβαλλοντικές" πτυχές, αλλά τότε στράφηκαν πολλοίθ μηχανολόγοι και κάποια venture capital funds σε ΑΠΕ. Τα οικονομικά ήταν από τότε ξεκάθαρα: Δεν συνέφερε, παρά μόνο σε μέρη εκτός δικτύου, και τότε πανάκριβα, και πάντα με τον περιορισμό της αδυναμίας αποτελεσματικής αποθήκευσης.
Το σύγχονο παραμύθι ξεκίνησε, αν το παρατηρήσεις, με την επανένωση των Γερμανιών, και την χρησιμοποίηση της νέας Γερμανικής δύναμης, για εξαγωγές, σε συνδυασμό με την πράσινη ιδεολογία που είναι μετεξέλιξη αριστεριζουσών Γερμανικών τάσεων. Αυτό έπιασε και στην Αμερική, πάντα σε ομάδες περί τους Δημοκρατικούς. Κάπως (δεν ξερω πως), όταν ο Γκορ έχασε τις εκλογές, ανακάλυψε το πράσινο παραμύθι. Αν προσέξεις τις διαφημίσεις σε αμερικανικές ιστοσελίδες, θα δεις ότι η Ζήμενς είναι ο Νο 1 διαφημιστής "πράσινων" και ΑΠΕ. Η Ζήμενς πουλάει τον απαραίτητο και πανάκριβο ηλεκτρομηχανολογικό μηχανισμό ελεγχου δικτύων. Οι Δανοί και οι Γερμανοί έγιναν οι βασικοί προωθητές των ΑΠΕ, με συμμετοχή αργυρώνυτων "οικολόγων" όπβς η Γκρηνπης. Η Γκρηνπης έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από Γερμανογαλλικά συμφέροντα. Το "οικολογικό" ενδιαφέρει καθε έναν μας, και η καταστροφολογία, πουλάει, και η Πράσινη Ανάπτυξη έχει ταυτιστεί με νεοταξικά, και Σόρος, και "οικολογικές" λάμπες με υδράγυργο κλπ.
Πρόκειται, έχω καταλήξει, για απάτη.
Σίγουρα το κλίμα αλλάζει 3-4 φορές τον χρόνο. Σίγουρα επηρεάζεται από κύκλους του Ήλιου ή της Σελήνης. Δεν αποκλείω η τρομακτική αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και οι αποψιλώσεις και η χρήση ορυκτών, να έχουν κάνει κάποια ζημιά. Αλλά αυτό που ακούγεται σαν κλιματική αλλαγή δεν είναι σίγουρα ανθρωπογενές, ούτε υπάρχει ανρθώπινη δραστηριότητα που να μπορεί να το αλλάξει, εκτός π.χ. από 1-2 επιδημίες ή 1-2 πολέμους που να μειώσουν τον πληθυσμό κατά 30 ή 50%.
Η σπατάλη ενέργειας είναι απίστευτη, η εξοικονόμηση και χρησ΄τη διαχείριση επιτακτική, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Δημοσίευση σχολίου