Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 Μαΐ 2011

Η Τήνος που δεν ξέρουμε

Την Τρίτη 26 Απριλίου και λίγο πριν την αναχώρηση όσων είχαν έρθει με αφορμή την εορτή του Πάσχα οργανώθηκε στα ξαφνικά και νέα πεζοπορία. Φίλοι παλιοί και νέοι περπατήσαμε από το Φαλατάδο στη Λειβάδα. Η απόφαση λίγο βιαστική, ο καιρός οριακός, οι φήμες οτι το ποτάμι είναι φουσκωμένο και μη βατό μας προβλημάτισαν, όμως τελικά ο ενθουσιασμός της βόλτας επικράτησε. Και ευτυχώς! γιατί όλα πήγαν καλά... Το διασημότερο και πιο πολυπερπατημένο ίσως μονοπάτι του νησιού αποζημίωσε τις προσδοκίες μας και με το παραπάνω!

Εξερευνήστε το μέσα από τις φωτογραφίες όσων συμμετείχαν και μην διστάσετε να το περπατήσετε κι εσείς. Η εμπειρία είναι μοναδική!

4 σχόλια:

Γιακορ είπε...

Πράγματι αυτή την Τήνο την αγνοώ. Αν καταφέρω τώρα που θα έρθω για λίγες μέρες, από 11 μέχρι 18 Μάη, θα επιδιώξω να την περπατήσω με το γιό μου. Αυτές οι φωτογραφίες αποθανατίζουν μια Τήνο μαγική και μαγεύτρα.

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Γιακόρ να το κάνετε, αξίζει. Η σήμανση είναι αρκετά καλή και θα σας οδηγήσει. Όπου δεν έχει ταμπελάκια ακολουθείς τις μπλε ή κόκκινες κουκκίδες.
Το καλύτερο είναι για πρώτη φορά να έχετε αφήσει ένα αυτοκίνητο κάτω στη Λειβάδα για την επιστροφή ή να κανονίσετε να έρθει κάποιος να σας πάρει. Ο χρόνος που απαιτείται είναι θεωρητικά γύρω στις 2 ώρες (χαλαρά) αλλά συνήθως παίρνει τουλάχιστον άλλη μια αν σταματάς για φωτογραφίες κλπ.

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Πάρα πολύ ωραία. Μοιραζόμαστε το ίδιο στυλ στρογγυλών βράχων. Σε μας λέγονται "λούροι". Σε σας; Κι άλλη ερώτηση. Χουρμαδιές είναι τα δέντρα πίσω σας;

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Γεια σου Άγγελε,
μάλλον χουρμαδιές δεν γνωρίζω σίγουρα. Οι γρανιτένιοι σχηματισμοί εδώ λέγονται βώλακες λόγω του στρογγυλού τους σχήματος εξ ου και το ομώνυμο χωριό Βωλάξ στην μέση αυτής της ιδιαίτερης περιοχής που καλύπτει σχεδόν το μισό νησί. Το ίδιο φαινόμενο συναντάται απέναντι σε σας στην Ικαρία και την Δήλο.