Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

21 Μαρ 2012

"Μουσικές Μεταμορφώσεις με τον Χρίστο Παπαγεωργίου"- ITHΠ 25 & 26 Μαρτίου 2012

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού πραγματοποιεί ένα διήμερο μουσικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, με τον μουσικό συνθέτη και πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου.


Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 20:30

"Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω στο Περιγιάλι το κρυφό του Μίκη Θεοδωράκη". Πώς ο Μίκης γίνεται Μπετόβεν, Χατζιδάκης, Μότσαρτ και άλλοι 30 διαφορετικοί χαρακτήρες.

Πρόκειται για ένα μοναδικό πιανιστικό έργο που γνωρίζει την διεθνή αναγνώριση από την πρώτη του παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2010) και έκτοτε, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε πληθώρα Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο κ. Παπαγεωργίου πριν το ρεσιτάλ θα δώσει διάλεξη παρουσιάζοντας τα διάφορα στυλ της μουσικής χρησιμοποιώντας προβολές και παραδείγματα στο πιάνο εισάγοντας το κοινό στη φιλοσοφία του έργου που θα ακούσει.

Συμβολική τιμή εισόδου 3€.


Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι

"Μουσική και Ζωγραφική - Μουσική και Κινηματογράφος" Πώς η Μουσική γίνεται εικόνα.

Αποτελεί μεταφορά των σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών του κου Παπαγεωργίου σε μορφή ζωντανής συναυλίας. Μουσικά παραδείγματα στο πιάνο και από cd, κλασσικοί πίνακες όλων των ζωγράφων σε PowerPoint, αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και τα σχετικά τηλεοπτικά βίντεο του κ. Παπαγεωργίου με πληθώρα οπτικοακουστικών παραδειγμάτων που περιγράφουν και αναλύουν τις παράλληλες και αλληλοσυμπληρωματικές πορείες των τεχνών αυτών. Η διάλεξη-ρεσιτάλ απευθύνεται σε μαθητές των Λυκείων της Τήνου, θα είναι όμως ανοικτή και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ελεύθερη είσοδος

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Υποστηρικτές: Ξενοδοχείο Τήνιον, FastFerries, Golden Star Ferries

Δεν υπάρχουν σχόλια: