Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 Απρ 2013

CHERCHEZ ΝΑ ΦΑΜ! Ο Μποστ του Τύπου, Μουσείο Μπενάκη 5/4-19/5


Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και το Μουσείο Μπενάκη οργανώνουν έκθεση αφιερωμένη στο γελοιογραφικό έργο του Μποστ με τίτλο «CHERCHEZ ΝΑ ΦΑΜ! Ο Μποστ του Τύπου».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 20:00, στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς και θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου 2013.

 Η έκθεση επικεντρώνεται στη γελοιογραφική σάτιρα του Μποστ, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο την περίοδο 1950-1980. Τα ιδιοφυή σκίτσα του καλλιτέχνη εντάσσονται σε ιστορικό πλαίσιο και η έκθεση ανιχνεύει τη σύγχρονη σημασία της σάτιράς του, καθώς και την αισθητική της αρτιότητα, η οποία ξεπερνά το εφήμερο.

Ο Μποστ είναι τώρα όσο ποτέ πολιτικά επίκαιρος. Με επίκεντρο τους θρυλικούς χαρακτήρες του, την καθημαγμένη Μαμά Ελλάδα, την Ανεργίτσα και τον Πειναλέοντα, οι γελοιογραφίες του συσχετίζονται με την σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

 Στην έκθεση, επίσης, αναδεικνύεται η φιλολαϊκή οπτική του Μποστ που ξεπερνά τα κομματικά πλαίσια και δηλώνει πίστη σε ένα δημοκρατικό ήθος συμμετοχής. Σημαντικό σκέλος της είναι και τιμητικό αφιέρωμα στον Μποστ από σύγχρονους γελοιογράφους: το παρόν διαλέγεται με το παρελθόν, ωθώντας μας, όχι μόνο να γελάσουμε με «τα χάλια» μας, αλλά και «να λογαριάσουμε πώς προχωρούμε».

 CHERCHEZ ΝΑ ΦΑΜ! Ο Μποστ του Τύπου
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 
5 Απριλίου - 19 Μαΐου 2013
Εγκαίνια: 4 Απριλίου 2013
 Περισσότερα ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και φυσικά, πίσω από την δήθεν αριστερή, αντιαμερικανική προπαγάνδα, η από τότε Γερμανική προπαγάνδα. Οι Πέρσινγκ σαφώς απειλούσαν την ΕΣΣΔ (που απειλούσε την Γερμανία), αλλά η Γερμανία έξυπνα έπαιζε Αμερικανούς και Ρώσους προς όφελός της. ΣΗΜΕΡΑ, η "αριστερή" προπαγάνδα (και το σκίτσο) είναι 100% Γερμανική, μόνο οι σύγχρονοι Πέρσινγκ έχουν πάει πιο ανατολικά.