Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

3 Ιουλ 2009

Μύθοι αγάπης και έρωτα στην 7η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, 4 έως 12 Ιουλίου

Για έβδομη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιεί στη Κέα η Γιορτή Παραμυθιών με θέμα «Παραμύθια Αγάπης και Έρωτα».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα προεόρτια 4 και 5 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στο διάστημα 6 με 12 Ιουλίου.

Αρχαία πλακόστρωτα μονοπάτια, παραλίες, αρχαιολογικοί χώροι, αλώνια, γραφικές κατοικίες με φόντο το δρυοδάσος, πλατείες, σοκάκια και γραφικά ξωκλήσια, θα είναι το φυσικό σκηνικό των εκδηλώσεων.

Στόχος της Γιορτής είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς και της πολυσημίας και διαχρονικότητάς τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως αφηγήσεις παραμυθιών (στα ελληνικά και τα αγγλικά), μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Επίτιμος καλεσμένος για φέτος θα είναι ο Γάλλος κορυφαίος αφηγητής, Abbi Patrix, καλλιτεχνικός διευθυντής του «Compagnie du Cercle» και διευθυντής του διάσημου «La Maison du Conte» της Γαλλίας.

Για πρώτη φορά φέτος έχει προγραμματιστεί μια ξεχωριστή εκδήλωση πολλαπλών αφηγήσεων και μουσικών δρώμενων στην παραλία της αρχαίας πόλης Καρθαίας, αφού προηγηθεί πεζοπορία στα αρχαία μονοπάτια.

Η «Γιορτή Παραμυθιών» είναι ένα ολοζώντανο και εξελισσόμενο φεστιβάλ και αποτελεί μια πρωτοβουλία του «Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών».

Για πρώτη φορά φέτος θα τελεί και υπό την αιγίδα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: