Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

7 Φεβ 2012

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα παραδοσιακά επαγγέλματα από την Blue Star Ferries

Η Attica Group και η Blue Star Ferries στηρίζουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τις τέχνες που άντεξαν στο χρόνο

Η Ελλάδα μας είναι ένας προικισμένος από τη φύση τόπος, καθώς αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία στη γη. Είναι επίσης προικισμένη όσον αφορά στους ανθρώπους της, οι οποίοι στο διάβα των αιώνων παρήγαγαν πολιτισμό και αποτέλεσαν το παράδειγμα για τη γέννηση κουλτούρας και παράδοσης και άλλων λαών.


Ιδιαίτερα το Αιγαίο, το οποίο υπήρξε από τα προϊστορικά χρόνια μια θάλασσα που περισσότερο ένωνε, παρά χώριζε, αναδείχθηκε σε χώρο όσμωσης πολιτισμών, ανθρώπινων συναντήσεων και οικονομικών συναλλαγών. Στην περιοχή αυτή οι Έλληνες εκμεταλλευόμενοι τα τοπικά υλικά, ανέπτυξαν μία ακολουθία νέων επαγγελματικών ειδικοτήτων, που χάρη στην αφοσίωση και στο μεράκι των δημιουργών τους, επιβιώνουν μέχρι σήμερα.


Η κρίση που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας τα περισσότερα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα, είναι μεταξύ άλλων η αστικοποίηση, η έλλειψη ενδιαφέροντος των αναγκών που τα δημιούργησαν, αλλά και η κυκλοφορία τυποποιημένων προϊόντων. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα παραδοσιακά εργαστήρια καλούνται να επαναπροσδιορίσουν το προϊόν και το αγοραστικό τους κοινό, να αξιοποιήσουν και να προβάλλουν τα πλεονεκτήματά τους, να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις της αγοράς για το χειροποίητο, το λιγότερο μαζικό και να προσδώσουν στην παραγωγή τους έναν ποιοτικό χαρακτήρα διακριτό από εκείνον των βιομηχανικών προϊόντων.

Σήμερα, το Αιγαίο παραμένει ζωντανό, εξακολουθεί να παράγει πολιτισμό, συμβαδίζει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά πάντα με σεβασμό στις αρχέγονες ρίζες που αποτέλεσαν το πλαίσιο για την αναγέννηση των αξιών και της εξέλιξής του.

Η Attica Group, η οποία πραγματοποιεί δρομολόγια σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, σας «γνωρίζει» σήμερα μία σειρά από επαγγελματίες των νησιών μας, παλαιότερης αλλά και νεότερης γενιάς, που με το ίδιο μεράκι, χρησιμοποιώντας υλικά και τεχνικές των τόπων τους, συντηρούν την κληρονομιά και καλύπτουν την ανάγκη της ποιότητας.

Η σελίδα αυτή θα ανανεώνεται και θα εξελίσσεται τακτικά ενώ θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ώστε να προβάλουμε τη δουλειά σας, τον κόπο και τον τόπο σας.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς».

http://www.bluestarferries.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: