Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

15 Μαΐ 2008

Σεμινάριο "Ελιά - Ελαιόλαδο και Πρακτικές Ασκήσεις Βιολογικής Γεωργίας" στην Αχλαδερή Λέσβου


Η ΔΗΩ, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, δίνει την ευκαιρία σε 20 άτομα που θα ήθελαν να μοιραστούν την τεχνογνωσία των καλύτερων γεωπόνων της στη Βιολογική Γεωργία, να μάθουν περισσότερα για το έργο που επιτελεί η ΔΗΩ και παράλληλα να κάνουν και τις καλοκαιρινές τους διακοπές σ΄ ένα από τα ομορφότερα μέρη του Αιγαίου μέσω ενός εβδομαδιαίου σεμιναρίου που οργανώνεται στη Μυτιλήνη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αιγαίου ΔΗΩ με την ευγενική χορηγία του κτήματος Σημαντήρη.

Το Κτήμα Σημαντήρη είναι συνολικής έκτασης 6.000 στρεμμάτων και ελέγχεται από τη ΔΗΩ για όλες του τις δραστηριότητες (φυτική, ζωική και μεταποίηση). Στο κτήμα βρίσκεται τυποποιητήριο ελαιόλαδου και τυροκομείο, βουστάσια, ποιμνιοστάσιο καθώς και ένας πλήρως ανακαινισμένος παλιός πύργος, τα οποία θα είναι επισκέψιμα στο σύνολό τους από τους εκπαιδευόμενους.
Τα μαθήματα θα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα από γεωπόνους της ΔΗΩ, υπό την επίβλεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Αιγαίου κ. Δ. Γραμματή.
Τα σεμινάρια θα γίνουν σε 2 γκρουπ των δέκα ατόμων. Περιλαμβάνουν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση που μεταξύ άλλων θα καλύπτει τις ακόλουθες ενότητες: Γενικά στοιχεία για τη Βιολογική Γεωργία
Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στη Λέσβο: Μέθοδοι λίπανσης και φυτοπροστασίας. Καθημερινή πρακτική άσκηση στο αγρόκτημα.

Πληροφορίες: Περιφερειακή Δ/νση Αιγαίου τηλ.22510 27779
ΔΗΩ: http://www.dionet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: