Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

23 Μαΐ 2008

Πολιτισμός και επιστήμη θα συνοδεύουν... τον Οδυσσέα στο ομηρικό ταξίδι του


Ο Οδυσσέας ξεκινά και πάλι το ομηρικό ταξίδι του, αυτή τη φορά για λόγους πολιτιστικούς και επιστημονικούς. Κατά την ετήσια «Σύγχρονη αναπαράσταση και αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα», που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Serenes, θα πραγματοποιούνται παγκόσμια θεματικά συνέδρια. Ο πρώτος απόπλους την Παρασκευή από την Πάτρα.

Το πλοίο, ακριβές αντίγραφο της εποχής του Οδυσσέα, ξεκινά το ταξίδι του την Παρασκευή από την Πάτρα, με σταθμούς: Κεφαλονιά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Μπάρι. Κατά την επιστροφή θα κάνει στάση στην Ιθάκη, το αγαπημένο νησί του Ομηρικού Οδυσσέα. Θέμα του πρώτου ταξιδιού -ή της Πρώτης Παγκόσμιας Συνάντησης- είναι «Η διαχρονικότητα του μύθου του Οδυσσέα και η σημασία του τον 21ο αιώνα».

Επιπλέον, στη διάρκεια του ταξιδιού, σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί επίσημα το πρωτότυπο και πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσης πολιτισμού και συμμετοχής ODYSSEA, που προβλέπει την ετήσια αναπαράσταση του ομηρικού ταξιδιού του Οδυσσέα συνδιασμένου με σύγχρονες δράσεις.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται παγκόσμια θεματικά συνέδρια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, βάσει του ευρήματος των χωρών που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας. Για παράδειγμα στη «χώρα των Λωτοφάγων» θα διοργανωθεί παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο για το Αλτσχάιμερ, στο «νησί του Αιόλου» συνέδριο για το περιβάλλον, τα δάση, τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το εν λόγω πλοίο, στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού ταξιδιού ανταλλαγής και διασταύρωσης απόψεων και επιστημονικών γνώσεων, θα αποτελεί για 48ώρες, ένα πλοίο πολιτισμού που συνενώνει ανθρώπους, εποχές, ιστορικές σελίδες, πολιτισμούς και θα μεταφέρει το μήνυμα ελπίδας ότι τελικά υπάρχει Ιθάκη.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: