Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

29 Μαΐ 2008

Έκθεση για το δημοτικό τραγούδι διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής


Γλέντι με δημοτικά τραγούδια και μουσικά όργανα στήνεται στην Πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για το δημοτικό τραγούδι.
Η έκθεση με θέμα «Δημοτικά Τραγούδια. Ιστορία - Παράδοση - Ταυτότητα» εστιάζει στην ιστορία της μουσικής μας παράδοσης.
Φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, στο Σύνταγμα και θα εγκαινιαστεί στις 4 Ιουνίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Ζουρνάδες, νταούλια και νταχαρέδες (ντέφια), βιολιά, λαούτα και σαντούρια, λύρες, νταουλάκια και τουμπάκια, παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα, χειρόγραφα που αποτελούν από τις παλαιότερες καταγραφές μουσικών συλλογών-, αλλά και ηχογραφημένα αποσπάσματα δημοτικών τραγουδιών είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση, αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα.
«Τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια, όπως τα παραδοσιακά τραγούδια όλων των λαών, ανήκουν στον προφορικό πολιτισμό και αποτέλεσαν για πολλούς αιώνες το κύριο μέσο συλλογικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας, έκφρασης, επικοινωνίας, μνήμης και παιδείας. Είναι ο θεμελιώδης μουσικός μας πολιτισμός» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Την έκθεση θα συνοδεύσει γλέντι με τραγούδια, μουσικές και μουσικά όργανα που συναντούμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: