Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 Ιουν 2008

Εικόνες της Ελλάδας του 20ού αιώνα στο Μουσείο Μπενάκη

Την εικόνα της Ελλάδας πριν από ένα αιώνα παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφιών του Γάλλου ελληνιστή Ιμπέρ Περνό. Η έκθεση που παρουσιάζεται από 9 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη περιλαμβάνει 120 ανέκδοτα φωτογραφικά ντοκουμέντα που μεταφέρουν στον επισκέπτη την ατμόσφαιρα της Αθήνας και της υπαίθρου του περασμένου αιώνα.

Ανδρες με φουστανέλες στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που περνά το τραμ, βάρκες στο λιμάνι του Πειραιά, αραμπάδες στο Καστρί και ο Κρόνιος Λόφος της Ολυμπίας αποτελούν μερικές μόνο από τις σκηνές που απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή ο πρώτος καθηγητής του Νεοελληνικού Ινσιτούτου της Σορβόνης Ιμπέρ Περνό.

Οι φωτογραφίες του Περνό έχουν τραβηχτεί τη μεταβατική περίοδο 1898-1913, λίγο πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους. Από τα συνολικά 1.286 κλισέ, τα 120 επελέγησαν για την έκθεση «Εξερευνώντας την Ελλάδα, φωτογραφίες 1898- 1913».

Εικόνες της καθημερινότητας, φυσικά τοπία, έθιμα και δραστηριότητες διασώζονται μέσα από το πολύτιμο έργο του Ιμπ.Περνό και παρουσιάζονται στο αθηναϊκό κοινό.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου και την επιμέλειά της έχει αναλάβει η επιμελήτρια του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη, κα Φανή Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με τον φωτογράφο Λεωνίδα Κουργιαντάκη.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: