Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Ιουν 2008

«Ημιαργία» για τα περισσότερα ελληνικά μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους λόγω έλλειψης φυλάκων

Στις 14:30 με 15:00 το μεσημέρι κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδα, λόγω έλλειψης φυλάκων, αντί στις 19:00 το απόγευμα όπως ορίζει το θερινό ωράριο. Το αποτέλεσμα είναι να σχηματίζονται καθημερινά ουρές τουριστών και επισκεπτών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η κατάσταση αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις και διαφυγόντα κέρδη.
Η Ακρόπολη κλείνει φέτος στις 17:00 αντί στις 19:00, ενώ το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σφραγίζει τις πόρτες του στις 15:00.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, κλειστές αίθουσες βρίσκουν οι τουρίστες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο του Πειραιά, στο Μουσείο της Δήλου, τις μισές σχεδόν από τις εκκλησίες στον Μυστρά, ενώ αρχαιολογικοί χώροι με μεγάλη επισκεψιμότητα -Δελφοί, Μυκήνες, Κνωσός, Φαιστός- κατεβάζουν ρολά στις 15:00.

Υπολογίζεται πως η μείωση των εισιτηρίων στην Κνωσό αγγίζει φέτος το 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις επισκεπτών και τοπικών φορέων.

Κι όλα αυτά την ώρα που τα ξένα μουσεία μένουν ανοιχτά έως το απόγευμα, το ίδιο και τα ιδιωτικά μουσεία στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρουν Τα Νέα, ότι τις Πέμπτες που το Μουσείο Μπενάκη μένει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα η επισκεψιμότητα αυξάνεται μέχρι και 25%.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: