Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

19 Ιουν 2008

H Άλεξ Μυλωνά εκθέτει τα γλυπτά έργα της στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου

Στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσιάζει το Σάββατο (21/6) τα γλυπτά της, με τίτλο «Αιγαίο», η Άλεξ Μυλωνά. Πρόκειται για μια σειρά έργων που φιλοτέχνησε η καλλιτέχνιδα από το 1960 μέχρι το 1997.

Όγκοι λευκοί, συμπαγείς, συνδιαλέγονται με αρχετυπικές φόρμες διατηρώντας την ιδιαίτερη αυτονομία τους. Η ίδια λέει πως το άσπρο μάρμαρο είναι το υλικό που μεταχειρίζεται και την εκφράζει σήμερα. «Απέριττο, ζωντανό, λαμπρό, έχει την αυτοτέλεια του. Τα πολύπλοκα σχήματα δεν του ταιριάζουν. Θα έκρυβαν την ομορφιά του. Ξεκάθαρες απλές γραμμές όπως το τετράγωνο, ο κύκλος, το ημικύκλιο, τα παραλληλόγραμμα είναι φόρμες "σύμβολα" από καταβολής κόσμου. Η σύνθεση των μορφών αυτών αλλά και η σχέση μεταξύ τους είναι τα βασικά στοιχεία και το κλειδί, θα έλεγα, κάποιας διαλεκτικής».

Με την έκθεση αυτή, που θα διαρκέσει ως τις 20 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζονται οι περιοδικές εκθέσεις του νεόδμητου αυτού μουσείου που στολίζει τον Πύργο της Τήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: