Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

1 Σεπ 2008

11ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Λαύριο

Ανοίγει, το Σάββατο, τις πύλες του το 11ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 9 του μηνός και διοργανώνεται από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Κινηματογράφου, την Εταιρία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με το δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή 27 συνολικά ταινιών από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Παλαιστίνη.
Στο φετινό φεστιβάλ προστίθεται, στις σταθερές θεματικές ενότητες, για εργασία, πολιτικό ντοκιμαντέρ, μετανάστευση και προσωπογραφίες, η ενότητα για το περιβάλλον, εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία με το φεστιβάλ EcoFilms της Ρόδου.
Η έναρξη των προβολών το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου θα γίνει με την ταινία "Το Κάιρο του Γιούσεφ Σαχίν" (1991) τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Αιγύπτιου σκηνοθέτη, που απεβίωσε πρόσφατα.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνονται συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τη συμμετοχή των Γιάννη Κούτρα, Κώστα Θωμαΐδη και Ρίτας Αντωνοπούλου, καθώς και έκθεση με κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες του ζωγράφου Βασίλη Δημητρίου.

Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: