Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

4 Σεπ 2008

Ξεκινάει ο 6ος κύκλος μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου προχωρεί στο 6ο κύκλο μορφωτικών μαθημάτων από τον Οκτώβριο έως τoν Δεκέμβριο 2008. Μετά την επιτυχία των προηγουμένων κύκλων μαθημάτων, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο διευρύνει τους κύκλους των προσφερομένων μαθημάτων με γνωστικά αντικείμενα από όλους τους χώρους τού επιστητού.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του συγκεκριμένου κύκλου θα περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ
(Δευτέρα 10/11, 24/11 και 1/12 και ώρα 17.30 -19.00 και Σάββατο 22/11 και 6/12 και ώρα 12.00-13.30) από τον Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γεώργιο Μπαμπινιώτη με θέμα «Σταθμοί στην Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας».

5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΖΩΗΣ
Η Ελλάς και οι γείτονές της: τα σημεία τριβής.
(Δευτέρα 19.30-21.00) Συντονιστής της ενότητας: Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

10 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΗΡΩΑ: Εξελίξεις και Παραλλαγές
(κάθε Τρίτη 17.00 – 18.30) από τον Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Γιώργη Γιατρομανωλάκη.

10 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
(κάθε Τρίτη 19.30-21.00) Συντονιστής της Ενότητας: Γεώργιος Κ. Κρεατσάς, Αντιπρύτανης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

10 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Διαδρομές στην πεζογραφία.
(κάθε Τετάρτη 17.30-19.00) από τον καθηγητή Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρη Δημηρούλη.

10 ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
(κάθε Τετάρτη 19.30-21.00). Συντονιστής της ενότητας: Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Λόγου τής Στοάς τού Βιβλίου και θα μεταδίδονται ταυτόχρονα μέσω βιντεοπροβολέα στην παρακείμενη Αίθουσα Τέχνης. Ανάλογα με την ώρα προσέλευσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής αίθουσας.
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα δίδονται σε όσους/όσες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον οκτώ παρουσίες από τον κύκλο των δέκα μαθημάτων ή τουλάχιστον τέσσερις παρουσίες από τον κύκλο των πέντε μαθημάτων.


Εγγραφές

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2008. Το σχετικό έντυπο τής δήλωσης μπορεί να υποβληθεί στα γραφεία τής Στοάς τού Βιβλίου ή να αποσταλεί με φαξ στο 210-3310090 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα τής Στοάς τού Βιβλίου (www.stoabibliou.gr). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων τού προγράμματος έχει προσδιοριστεί να καταβάλλεται για την παρακολούθηση κάθε σειράς 10 μαθημάτων συνολικά το ποσό των 100 ευρώ και για τη σειρά 5 μαθημάτων συνολικά το ποσό των 70 ευρώ. Οι φοιτητές δικαιούνται έκπτωση 30%. Σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν επιπλέον σειρές μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 15% ανά σειρά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: