Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

26 Σεπ 2008

Από τον Tiziano στον Pietro da Cortona: το Ιερό - ο Μύθος -η Ποίηση…

Αφροδίτη του Ουρμπίνο, π. 1538, λάδι σε μουσαμά, 119 × 165 εκ., Ουφίτσι

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα παρουσιάζει την έκθεση «Από τον Tiziano στον Pietro da Cortona: το Ιερό - ο Μύθος - η Ποίηση» η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano στην Ελλάδα.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 20 Δεκεμβρίου, επιδιώκει να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την εξέλιξη της καλλιτεχνικής αναζήτησης στην Ιταλία κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα, μέσα από την τέχνη του Τιτσιάνο μέχρι τους στοχασμούς του Ανίμπαλε Καράτσι για τη Βενετσιάνικη ζωγραφική, καθώς και τις αναζητήσεις του Πιέτρο ντα Κορτόνα.

Συνολικά 24 έργα θα ταξιδέψουν στην Αθήνα από μεγάλα Μουσεία και Ιδρύματα της Ιταλίας, εκ των οποίων τα επτά είναι ιδιόχειρα έργα του μεγάλου Βενετού καλλιτέχνη Τιτσιάνο Βετσέλιο.

Την έκθεση συνοδεύει τρίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά-ιταλικά-αγγλικά) με τα έργα της έκθεσης και επιστημονικά κείμενα των καθηγητών Claudio Strinati και Giovanni Morrello καθώς και του Δρ. Sergio Guarino.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008 από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano, καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Επιμέλεια έκθεσης: Καθηγητής Giovanni Morello, σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, Μαρία Δ.Τόλη)

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 - 17.00
Πέμπτη: 10.00 - 20.00
Κυριακή: 11.00 - 17.00
Τρίτη: κλειστά

25 Σεπτεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου 2008
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1

Πηγή: http://culture.ana-mpa.gr

H βιογραφία του Tiziano εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: