Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

28 Ιαν 2009

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Περίπου 400 χειροποίητες θεατρικές κούκλες στον «Ελληνικό Κόσμο»


Μία μεγάλη έκθεση, με περίπου 400 χειροποίητες θεατρικές κούκλες και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Το αποτέλεσμα προέκυψε από την συνεργασία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με την Αριάδνη Νόβακ.

Το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού και έχει οργανωθεί ως εξής: Στην αρχή, οι επισκέπτες ξεναγούνται στη συλλογή θεατρικών κουκλών διάφορων μεγεθών, τεχνικών και υλικών, οι οποίες προέρχονται από σπουδαίους Έλληνες και ξένους κουκλοπαίχτες.

Εν συνεχεία, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Η Ευρώπη στην Κρήτη». Στην παράσταση παρουσιάζονται πολλές και διαφορετικές κούκλες, ενώ προβάλλονται θεατρικές τεχνικές όπως οι σκιές και το μαύρο θέατρο.

Μετά την παράσταση ορισμένα από τα παιδιά έρχονται πίσω από τη σκηνή και επαναλαμβάνουν (με τη βοήθεια κουκλοπαιχτών) σκηνές του έργου. Στη συνέχεια, κάθε παιδί θα κρατήσει στα χέρια του μία δαχτυλόκουκλα και μία γαντόκουκλα και, με τις οδηγίες των κουκλοπαιχτών, θα μάθει απλές κινήσεις και μυστικά που ζωντανεύουν τις κούκλες και τις μετατρέπουν σε θεατρικούς ήρωες.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Μαρότες, γιγαντόκουκλες, σκιές, αντικείμενα και άλλα στην παράσταση 'Η Ευρώπη στην Κρήτη'».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: