Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

21 Φεβ 2009

«Eικονογραφώντας βιβλία αστρονομίας παρέα με έναν υπολογιστή» στο ίδρυμα Ευγενίδου

Είστε νέοι ηλικίας 12 έως 112 ετών; Σας αρέσει να ταξιδεύετε νοερά στο Σύμπαν; Σας κεντρίζει το ενδιαφέρον η εικονογράφηση ενός βιβλίου; Βρίσκετε ωραία την ιδέα να μάθετε πώς ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε την ιδέα σας σε ζωγραφιά ενός βιβλίου σχετικού με την Αστρονομία;

Εσείς βάζετε μόνο την δημιουργική σας σκέψη και όλη την φαντασία σας. Η Βιβλιοθήκη του ιδρύματος Ευγενίδου αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.

Συντροφιά με τον εικονογράφο Αντώνη Ασπρόμουργο, ανάμεσα σε βιβλία και πάνω από υπολογιστές θα μιλήσουμε για την τεχνική της ηλεκτρονικής εικονογράφησης, θα κατανοήσουμε πώς μία εικόνα συντροφεύει αρμονικά το κείμενο ενός βιβλίου και, για να κάνουμε το εργαστήριο ακόμη πιο ενδιαφέρον, θα δουλέψουμε ομαδικά, εικονογραφώντας ένα βιβλίο Αστρονομίας.

Τα πρωτότυπα αυτά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν, για δεύτερη χρονιά, στη Βιβλιοθήκη του ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Την φετινή χρονιά ο τίτλος των εργαστηρίων είναι: «Εικονογραφώντας Βιβλία Αστρονομίας παρέα με έναν υπολογιστή». Κάθε εργαστήριο διαρκεί τρεις ώρες και οι επίδοξοι «εικονογράφοι» μπορούν να επιλέξουν μία από τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν:

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009, ώρες 17.00 - 20.00 ή Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, ώρες 11.00 - 14.00.

Για την δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 210 94 69 631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη ώρες 8.00 - 20.00, ή Παρασκευή και Σάββατο ώρες 8.00 - 14.00.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: