Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

30 Απρ 2009

4η «Γιορτή της Αγκινάρας», Κώμη, Σάββατο 2 Μαΐου

Ο Δήμος Εξωμβούργου και η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Τοπικό Διαμέρισμα Κώμης, τους κατοίκους και παραγωγούς του χωριού διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά την «Γιορτή της Αγκινάρας» το Σάββατο 2 Μαΐου στην παραδοσιακή πλατεία της Κώμης. Παραδοσιακοί μεζέδες με βάση την αγκινάρα θα περιμένουν τους επισκέπτες και λάτρεις του προϊόντος από τις 09:00μ.μ. στην γραφική πλατεία, όπου με την συνοδεία ζωντανής μουσικής θα γιορτάσουν την παραγωγή της αγκινάρας στο λιβάδι της Κώμης.
Οι προετοιμασίες για την γιορτή έχουν ξεκινήσει ένα μήνα πριν με τον καθαρισμό 8.000 αγκινάρων που προσέφεραν αφιλοκερδώς οι παραγωγοί του χωριού, ενώ δεκάδες διαφορετικές συνταγές με μεζέδες της τηνιακής αγκινάρας ετοιμάζονται για να προσφερθούν στον κόσμο προκειμένου να γίνει γνωστή η γεύση της. Παράλληλα, θα εκτεθούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τις βιοτεχνίες και τους παραγωγούς του νησιού.
Ο Δήμος Εξωμβούργου με την εκδήλωση αυτή στοχεύει στην πανελλήνια προβολή και όχι μόνο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, που μαζί με την πλούσια παράδοσή του, μπορεί να διεκδικήσει μια καλή θέση στους ανά την Ελλάδα παραδοσιακούς Δήμους και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Σε συνδυασμό με την προβολή και κάνοντας γνωστή την τηνιακή αγκινάρα, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και συλλόγους της Ελλάδας, ελπίζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής των αγροτών μας.

Πληροφορίες: http://www.exomvoyrgoy.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: