Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

17 Ιουν 2009

Μοναδικές συναυλίες στο 16ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Ερμούπολη, 12 έως 16 Ιουλίου

Τον σπουδαίο Βραζιλιάνο συνθέτη, Έιτορ Βίλα Λόμπος, για τα 50 χρόνια από το θάνατό του, τιμά φέτος το 16ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης που φιλοξενείται στη Σύρο από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου.

Κορυφαίοι παιδαγωγοί και μουσικοί θα βρεθούν στην Ερμούπολη για να διδάξουν, να παίξουν και να ανταλλάξουν ακούσματα και μουσικές εμπειρίες.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το «Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αγγελου Νικολόπουλου, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες Ολλανδίας και Βραζιλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
-Κυριακή 12 Ιουλίου: «Guitarte ensemble»: Μουσικό κιθαριστικό σύνολο «Από τη Φούγκα του Bach στο καταραμένο φίδι του Χατζιδάκι». Με τους: Νίκο Χατζηελευθερίου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστο Φάκλαρη, Φραγκούλη Καραγιαννόπουλο, Άννα Σαρτζίδου και Γιάννη Γαλίτη στο Θέατρο Απόλλων.

-Δευτέρα 13 Ιουλίου: Ρεσιτάλ κιθάρας στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού με τους: Κώστα Τσερεγκώφ και Νατάσα βαν Ρόουζ από την Ολλανδία

-Τρίτη 14 Ιουλίου στο Κηπάριο Μεταμόρφωσης Πνευματικό κέντρο D&A Guitar Duo, Δημήτρης Κουρζάκης – Αγγελος Μπότσης «Εικόνες της Ισπανίας» και Cyril Achard από τη Γαλλία «Τζαζ σε 6 χορδές».

-Τετάρτη 15 Ιουλίου στο Κηπάριο Μεταμόρφωσης Gahuer Carrasco από τη Βραζιλία «Από το Τάνγκο στο Φλαμένκο»

-Πέμπτη 16 Ιουλίου στο Θέατρο Απόλλων: Πανηγυρική συναυλία του 16ου Φεστιβάλ κιθάρας και τελετή λήξης
με την ορχήστρα των σπουδαστών υπό τη διεύθυνση του Ντέηβιντ Γκρίμς από τις ΗΠΑ.

Το 16ο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ερμούπολης πέρα από τις συναυλίες περιλαμβάνει:Σεμινάρια-Master Class για ολοκληρωμένους ή τελειόφοιτους μουσικούς, Junior Class για νέους ή αρχάριους σπουδαστές, Κιθαριστικούς αγώνες: Διαγωνισμός για διαφορετικές ηλικίες, Κιθαριστική ορχήστρα από τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, happenings: Απογευματινές συναυλίες συνοδεία καφέ ή αναψυκτικού και Workcshops: Αφιέρωμα 2009 «Homaggio a Villa Lobos».

Ο Βίλα Λόμπος έγραψε πληθώρα έργων για ορχήστρα, φωνητικά και οργανικά σύνολα, αλλά και σόλο όργανα.

Χαρακτηριστικό των έργων του είναι η επιρροή της παραδοσιακής Βραζιλιάνικης μουσικής, αλλά και ο συνδυασμός στοιχείων από τον ιμπρεσιονισμό, εξπρεσιονισμό, το μπαρόκ και τον κλασσικισμό. Είναι ο πιο γνωστός συνθέτης της Λατινικής Αμερικής.


Newsroom ΔΟΛ


Δείτε και την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: