Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

26 Οκτ 2009

27η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα της UNESCO για την διατήρηση της Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

«Εξερευνήστε το υλικό του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου – Εμπλουτίστε το περιεχόμενό του» . Αυτό το μήνυμα στέλνει προς κάθε ενδιαφερόμενο, επαγγελματία ή πολίτη το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, που γιορτάζει στις 27 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα της UNESCO για τη διατήρηση της οπτικοακουστικής κληρονομιάς, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Πριν δύο χρόνια η UNESCO, εκφράζοντας τη βούληση της διεθνούς πολιτισμικής κοινότητας και πλήθους ενδιαφερομένων πολιτών αλλά, πάνω απ’ όλα, την πανανθρώπινη ανάγκη για πολιτισμική συνέχεια, όρισε την 27η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τη διάσωση, διατήρηση και διάχυση της οπτικοακουστικής κληρονομιάς.

Το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ), φορέας διάσωσης και ανάδειξης της οπτικοακουστικής κληρονομιάς της χώρας μας (www.avarchive.gr), αξιοποιώντας την 27η Οκτωβρίου, προχώρησε σε δραστηριότητες ανάδειξης και συνειδητοποίησης του θέματος. Για το 2009 μάλιστα, υλοποιεί σχετική ενημερωτική καμπάνια (σποτ και δελτία τύπου σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, Διαδίκτυο).

Σκοπός του Αρχείου είναι να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό τη σπουδαιότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς και ειδικότερα, να ευαισθητοποιήσει κάθε Έλληνα για τη διάσωση και διαφύλαξη του οπτικοακουστικού μας πλούτου. Το ΕΟΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμμετέχει σε πλειάδα έργων και προγραμμάτων και αναπτύσσει ad hoc και μακροχρόνιες συνεργασίες ως εθνικός φορέας, με στόχο την προσθήκη αξίας σε αρχεία και συλλογές και την παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές δημιουργικό γίγνεσθαι του περιεχομένου της επόμενης μέρας. Παράλληλα, εκπροσωπεί τη χώρα στην ομάδα εμπειρογνωμώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ψηφιοποίησης και ψηφιακής διατήρησης.

«Οι συλλογές του ΕΟΑ καθίστανται αυτή την περίοδο διαθέσιμες σε όλους και τα εξειδικευμένα στελέχη του Αρχείου πρόθυμα θα συνδράμουν τον επαγγελματία και κάθε πολίτη στη γοητευτική διαδρομή της αναζήτησης στον κόσμο του περιεχομένου», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: