Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

23 Ιουν 2011

Κυριακές στον Τριπόταμο!

Τι μπορούν να κάνουν μικροί και μεγάλοι στο Λαογραφικό Μουσείο Τριποτάμου;
Κυριακές στον Τριπόταμο!
Εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα στην ελληνική παράδοση εμπνευσμένα από τις συλλογές του Λαογραφικού Μουσείου. Στόχος είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι, τη συνεργασία και τη φαντασία τους.

Το Λαογραφικό Μουσείο για τους επόμενους μήνες έχει προγραμματίσει τις εξής δραστηριότητες:


Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, «Ένα εργαλείο που το λέγαν αργαλειό»

Τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με εργαλεία της υφαντικής, ανακαλύπτουν τη χρησιμότητα του αργαλειού και έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ένα υφαντό, να ερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται και να βιώσουν συνήθειες άλλων εποχών.
Για παιδιά 7 – 12 χρόνων
Ερμηνεύτρια: Ελισάβετ Σιώτου


Κυριακή 17 Ιουλίου 2011, «Πάμε όπως παλιά»

Πώς γινόταν άραγε η μεταφορά των ανθρώπων και των αντικειμένων πριν έρθει το πρώτο αυτοκίνητο στην Τήνο; Ποιος ήταν αυτός που το έφερε για πρώτη φορά; Και τι αλλαγές έγιναν στη ζωή των ανθρώπων μετά από αυτό; Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν για λίγο όπως παλιά . . .
Για παιδιά 3 - 6 χρόνων
Ερμηνεύτρια: Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη


Κυριακή 31 Ιουλίου , «Σε μια ρόγα από σταφύλι…»

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τα θρεπτικά στοιχεία του σταφυλιού και των προϊόντων του, να γνωρίσουν από κοντά τους παραδοσιακούς τρόπους αμπελουργίας και στην συνέχεια να δημιουργήσουν τον δικό τους χυμό σταφύλι.
Για παιδιά 7 – 12 χρόνων
Ερμηνεύτρια: Ευτυχία Καλοχαιρέτη


Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 , «Ένα Τηνιακό Παραμύθι»

Με αφορμή ένα τηνιακό παραμύθι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν την πόρτα του ονείρου, να αυτοσχεδιάσουν και να φτιάξουν το δικό τους παραμύθι. Όλοι μαζί θα διαλέξουμε τους ήρωες, τον τόπο, τα μαγικά και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Για παιδιά 3 - 6 χρόνων
Ερμηνεύτρια : Ελισάβετ Σιώτου


Κυριακή 28 Αυγούστου, «Η πατινάδα και το παραδοσιακό πανηγύρι στην Τήνο.Αμπέριμου»

Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στο παραδοσιακό πανηγύρι ...με μνήμες, αυτοσχέδιους στίχους, μελωδίες και πρωτότυπες κατασκευές οργάνων τα παιδία ανακαλύπτουν την παραδοσιακή μουσική . Κατόπιν δημιουργούν το δικό τους παραδοσιακό ονειρικό πανηγύρι, παίζουν μουσική και τραγουδούν όλα μαζί την δική τους περιπαικτική πατινάδα.
Για παιδιά 7 – 12 χρόνων
Ερμηνεύτρια: Μαργαρίτα Σαλταμανίκα,μουσικός & Γιώργος Βίδος,βιολί


Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 60 λεπτά και επαναλαμβάνονται δύο φορές ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00 και η δεύτερη στις 12:00. Η συμμετοχή των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι προαιρετική και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ,
ΤΗΛ:6973723872,
www.laografikomtripotamou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: