Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

20 Ιουλ 2011

Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό: Βραδιά αφήγησης και χορού στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, 22-07, 19.30

2011-07-22: Με αφορμή την έκθεση "Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν", που φιλοξενείται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου και θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου, το Τμήμα Εκδόσεων του ΠΙΟΠ κυκλοφόρησε μία καλαίσθητη έκδοση, που απευθύνεται κυρίως στους μικρούς βιβλιόφιλους. Τιτλοφορείται "Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό. Μία αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασικών χρόνων" και φέρει την υπογραφή του γνωστού αρχαιολόγου Χρήστου Μπουλώτη.

Ο Χ. Μπουλώτης, με την ικανότητα που έχει να αφηγείται ακόμη και τα πιο δύσκολα πράγματα με έναν ηδύ και εύληπτο τρόπο, έφτιαξε μία ιστορία με πρωταγωνίστρια τη Μύρτιδα. Τη "συνάντησε" δίπλα στον Ηριδανό μαζί με τις φίλες της Γλαύκη, Φιλησία και Ηδύλη, τη "συνόδευσε" στο εργαστήρι του πατέρα της, τη "συμπόνεσε" για την ατυχία της να ζήσει την περίοδο του μεγάλου λοιμού και εν τέλει την άφησε να "ταξιδέψει" ψηλά στον αττικό ουρανό. Την τρυφερή και συνάμα πικρή ιστορία της Μύρτιδος εικονογράφησε με λιτές γραμμές και αέρινους χρωματικούς συνδυασμούς ο ζωγράφος Βασίλης Παπατσαρούχας.

Αυτή, λοιπόν, την ιστορία θα έχουν την τύχη να ακούσουν δια στόματος Χ. Μπουλώτη όσοι βρεθούν στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στις 22 Ιουλίου, στις 19:30 το απόγευμα. Και όχι μόνο να ακούσουν αλλά και να δουν ένα χορευτικό θέαμα αρχαιοελληνικής έμπνευσης από την ομάδα Χορόνδε, το οποίο πλαισιώνει την αφήγηση. Χοροί της αρχαίας Ελλάδας "αναβιώνουν" στη διάρκεια μιας παράστασης που έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί η Μαρία Λάζαρη σε μουσικές επιλογές των Gregorio Paniagua και Petros Tabouris.

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

H είσοδος είναι δωρεάν.Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος Τήνου, τηλ. 22830 31290
iNfo | www.piop.gr | piop@piraeusbank.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: