Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

1 Σεπ 2011

Η εποχή του θερισμού για το αιολικό λόμπυ…-To Αρχιπέλαγος για τις ανεμογεννήτριες στην Ικαρία

Η αδειοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου για εγκατάσταση αιολικού σταθμού με συνολική ισχύ 330 MW στην Ικαρία αποτελεί φυσική συνέχεια των επιχειρηματικών σχεδίων που είχε προαποφασίσει το αιολικό λόμπυ (επιχειρηματικοί και τραπεζικοί όμιλοι) υπό το πέπλο της «πράσινης» ανάπτυξης και με την αμέριστη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.

Σε μία εποχή που οφείλουμε όλοι να αναδεικνύουμε και να προστατεύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών, αναπτύσσεται μία στρατηγική αντίστροφης ανάπτυξης που περιλαμβάνει την εγκατάσταση τουλάχιστον 120 ανεμογεννητριών για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της στερεάς Ελλάδας.

Έργο που θα προκαλέσει τη μη- αναστρέψιμη καταστροφή του φυσικού τοπίου και ορεινού όγκου του νησιού, αλλά και της σπάνιας βιοποικιλότητας της Ικαρίας, χωρίς κανένα απολύτως ουσιαστικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.
Έργο το οποίο γίνεται με βάση ξεκάθαρα επιχειρηματικά κριτήρια, ακολουθώντας πιστά τον «μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό» για την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα, που έχει γίνει από τον όμιλο Μυτιληναίου!

Διαβάστε τη συνέχεια της δημοσίευσης του ΑρχιπελάγουςΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: