Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

8 Οκτ 2011

Τήνος της Τέχνης και του Πολιτισμού (....& το ΠΙ κεφαλαία όχι αστεία)

Είδαμε στον ΣΚΑΪ το ρεπορτάζ και διαβάσαμε στο διαδίκτυο σχετικό άρθρο. Στο νησί δεν ακούμε πολλά παρά μόνο οτι δεν είναι και τόσο κακό αυτό που συμβαίνει γιατί γίνεται ταφή και όχι απόθεση. Τί να πούμε; Όλο κουλτούρα, κουλτούρα,... βαρεθήκαμε πια! Καιρός και για λίγη πεζή πραγματικότητα τώρα που αναχώρησαν οι επισκέπτες του νησιού.

Οι φωτογραφίες του tvsyros "λένε" πολλά. Παραθέτουμε παρακάτω όλο το σχετικό ρεπορτάζ.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Τήνου για την παράνομη και ιδιαίτερα βαπτική, όπως χαρακτηρίζουν, ενέργεια του δήμου Τήνου σχετικά με τη χρησιμοποίηση χώρου αποκομιδής σκουπιδιών και ταφής στη περιοχή «Κοσσίνι» του Τοπικού Διαμερίσματος Χωριού Αγάπη.
Όπως καταγγέλλουν οι κατοικοι το βράδυ της Κυριακής, τα απορριμματοφόρα του δήμου μετέφεραν σκουπίδια και τα έριξαν στη θέση αυτή και εντός της κοίτης του χειμάρρου. Έκτοτε, συνεχίστηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μεταφοράς των σκουπιδιών του δήμου, με το πρωτοφανές γεγονός δημιουργίας -σε κοίτη χειμάρρου- παράνομης χωματερής και χωρίς καμία μελέτη και άδεια αδείαχουν τα σκουπίδια με γρήγορους ρυθμούς.
Το πρόβλημα επίσης είναι στο ότι η χωματερή είναι κοντα στη θάλασσα, σε βιολογικές καλλιεργιες και υπάρχει μεγάλο μέρος της κτηνοτροφίας του νησιού. Γνωρίζοντας τον αέρα και το κλίμα της Τήνου είναι πολύ πιθανό πως όλα αυτά θα καταλήξουν στη θάλασσα και κατ' επέκταση και στο πιάτο μας.


Ύστερα από επίμονες προσπάθειες οι κάτοικοι, χθες αργά το απόγευμα, κατορθώσαν να επικοινωνήσουν με τον αντιδήμαρχο Στέφανο Λαγουρό, ο οποίος και δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχετική άδεια για τη λειτουργία της χωματερής στη θέση εκείνη. Σε τηλεφωνική δε επικοινωνία προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ο κ. εισαγγελέας υπέδειξε την άμεση κατάθεση αναφοράς και διαμαρτυρίας.

Κατόπιν τούτων, οι κάτοικοι καταγγέλλουν και αιτούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου για την άμεση και άνευ ετέρου διακοπή λειτουργίας της χωματερής αυτής καθόσον:

1) Λειτουργεί παράνομα, άνευ της απαιτούμενης διοικητικής άδειας.
2) Προσβάλλει βάναυσα και με ιδιαίτερη άμεση επικινδυνότητα και βλάβη στο όλο περιβάλλον, καθόσον η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται σε κοίτη χειμάρρου, με αυξημένη ροή υδάτων και σε απόσταση μόλις διακοσίων πενήντα περίπου μέτρων από την εκβολή του στη θάλασσα. Ήτοι όλα αυτά τα σκουπίδια και κάθε είδους βλαπτικές χημικές και άλλες ουσίες διασκορπίζονται στο περιβάλλον και μεταφέρονται άμεσα στη θάλασσα.
3) Υφίσταται άμεσος κίνδυνος υγείας και ζωής, ακόμη ανθρώπων και ζώων, αλλά και σημαντικής προσβολής του όλου περιβάλλοντος (πανίδας, χλωρίδας) από αυτή την ανέλεγκτη κατάσταση που στοιχειοθετεί βαριά εστία μολύνσεων.
«Παρακαλούμε και πάλι αιτούμεθα για τις άμεσες απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειές σας άμεσης απαγόρευσης λειτουργίας της παράνομης και όλως επικίνδυνης αυτής χωματερής».

http://syrostv1.gr/

Διαβάστε περισσότερα στο xanemo.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: