Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

10 Απρ 2012

Παγκόσμια διάκριση για το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου ΠειραιώςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια διάκριση για το Δίκτυο Μουσείων

του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς απέσπασε μια μεγάλη διάκριση, που αφορά και στο νησί της Τήνου, δεδομένου ότι το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ: Για πρώτη φορά η Europa Nostra, κατόπιν σχετικής πρότασης του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), βραβεύει στην κατηγορία «Ειδικές υπηρεσίες» (Dedicated Services) έναν ελληνικό φορέα, εν προκειμένω το ΠΙΟΠ.

Για το ΠΙΟΠ αυτή η τιμητική διάκριση συνιστά, σε διεθνές επίπεδο πλέον, την αναγνώριση της υλοποίησης ενός οράματος και των μεθοδικών προσπαθειών που καταβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή. Υπενθυμίζεται ότι η Europa Nostra είναι ένας ευρωπαϊκός φορέας διεθνούς εμβέλειας με 50ετή εμπειρία και δράση στον χώρο του πολιτισμού, πρόεδρος του οποίου είναι σήμερα ο μεγάλος τενόρος Placido Domingo.

Το Δίκτυο Θεματικών Μουσείων του ΠΙΟΠ μελετά, διασώζει και προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά μας, αναδεικνύοντας επιμέρους στοιχεία της ταυτότητας κάθε περιοχής που επιλέγει. Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στη Μυτιλήνη, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιΐας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία, συγκαταλέγονται στο εν λόγω δίκτυο το οποίο θα διευρυνθεί με δύο ακόμη μουσεία, οι εργασίες των οποίων δρομολογούνται εντός του έτους: το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο. Προσανατολισμένο συνειδητά σε περιοχές εκτός Αθηνών και με την αρωγή της τοπικής κοινωνίας, του ΥΠΠΟΤ και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, το ΠΙΟΠ κατορθώνει να διατηρεί «ζωντανούς» τους δεσμούς του παρελθόντος με το παρόν και προσφέρει στην περιφέρεια έμμεση οικονομική και άμεση πολιτιστική στήριξη.

«Αυτή η σημαντική τιμητική διάκριση μας ‘οπλίζει’ με περισσότερη δύναμη και θέληση, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τομέα του πολιτισμού, συμβάλλοντας επίσης στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και την ενίσχυση της περιφέρειας. Αποτελεί, επίσης, μια καλή αφορμή για να ακουστεί κάτι θετικό για την Ελλάδα στο εξωτερικό που τόσο συχνά βάλλεται τελευταία», δηλώνει η πρόεδρος του ΠΙΟΠ, κ. Σοφία Στάϊκου.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αγγέλου Γέροντα 6 – 105 58 Αθήνα

Τηλ.: 210-32.18.105, 210-32.18.015, 210-32.18.020, 210-32.56.921, 210-32.56.922

Fax: 210-32.18.145

www.piop.gr · e-mail: piop@piraeusbank.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: