Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

9 Οκτ 2012

Eργαστήριο φωτογραφίας από τη MONUMENTA, 1-22/11



 
 Μέλη και Αγαπητοί Φίλοι,
 
H MONUMENTAξεκινά μια καινούρια δραστηριότητα! Οργανώνουμε ένα εργαστήριο φωτογραφίας με θέμα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΝΗΜΕΙΑ. Αρχαιολογικοί τόποι– Ιστορικά & Σύγχρονα κτήρια, στις 1-22 Νοεμβρίου 2012, (τρίωρες συναντήσεις, δύο ανά εβδομάδα).Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα.
 
Το εργαστήριο περιλαμβάνει:
 
Ιστορική επισκόπηση της φωτογραφικής απεικόνισης μνημείων και θεωρητικήπροσέγγιση των χρήσεων και εφαρμογών της μέσα από ανάλυση της σχέσης με την αρχαιολογία, τηναρχιτεκτονική, την πολεοδομία και την πολιτική.Παρουσίαση και εξέταση της σύγχρονηςφωτογραφικήςπαραγωγής, στα πεδία των εφαρμοσμένων και καλλιτεχνικών πρακτικώντης.
Βασικά στοιχείατεχνικής λήψης και επεξεργασίας φωτογραφικής εικόνας.Έμφαση στις ιδιαιτερότητες της τεχνικής και της μεθόδου φωτογραφικής καταγραφής του αστικού χώρου και των αρχιτεκτονικών δομών.
Ομαδική φωτογράφιση σε εξωτερικούς χώρους με έμφασηστο ιστορικό κέντροτης Αθήνας. Συζήτηση και ανάπτυξηθεμάτων πάνω στο έργο των συμμετεχόντων. Υποστήριξη στην τελική δημιουργία μιας φωτογραφικήςσειράς για κάθε συμμετέχοντα/ουσα.
Διανομή σημειώσεων και παρουσιάσεων σε ηλεκτρονική μορφή (pdf, powerpoint) και χορήγηση βεβαιώσεων παρακολούθησης.
Το εργαστήριο θα συντονίσουν οι φωτογράφοι Στέργιος Καράβατος, και Jeff Vanderpool.
Για να συμμετέχετε χρειάζονται απλές γνώσεις χρήσης ψηφιακήςφωτογραφικής μηχανήςκαι ηλεκτρονικού υπολογιστή, κατοχή ψηφιακής φωτογραφικήςμηχανής (κατά προτίμησημε δυνατότητα χειροκίνητων ρυθμίσεων) και laptop.
 
Το κόστος του εργαστηρίου είναι
170 /φοιτητικό 120 /μέλη MONUMENTA 140 € (για την κάλυψη των εξόδων)
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής www.monumenta.org, 2130023342 (Τρ. 11-1, Τετ. 4-6), 6973 308857 begin_of_the_skype_highlighting 6973 308857 end_of_the_skype_highlighting, info@monumenta.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: