Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 Απρ 2013

Έκδοση οδηγός των συλλογών για το προϊστορικό Αιγαίο του μουσείου AshmoleanΓιάννης Γαλανάκης (επιμ.), The Aegean World – A Guide to the Cycladic, Minoan and Mycenaean Antiquities in the Ashmolean Museum
[Ο Κόσμος του Προϊστορικού Αιγαίου: Οδηγός των Κυκλαδικών, Μινωικών και Μυκηναϊκών συλλογών του Μουσείου Ashmolean],
 εκδ. Ashmolean – Καπόν, Αθήνα 2013, 176 σελ.
 Γλώσσα: αγγλική
 ISBN: 978-960-6878-59-6

Το μουσείο Ashmolean του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στεγάζει μία από τις καλύτερες συλλογές τέχνης και αρχαιολογίας στον κόσμο. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η εξαιρετική συλλογή αντικειμένων από το προϊστορικό Αιγαίο – με περισσότερα από 10.000 αντικείμενα από τις Κυκλάδες, τη Μινωική Κρήτη και τη Μυκηναϊκή Ελλάδα, η Αιγαιακή συλλογή του Ashmolean είναι η σημαντικότερη και αξιολογότερη εκτός Ελλάδος.

 Η συλλογή αυτή διαμορφώθηκε κυρίως από τον Sir Arthur Evans (1851-1941), ο οποίος ως διευθυντής του μουσείου (1884-1908) κατάφερε να ενισχύσει τις αρχαιολογικές συλλογές και να καταξιώσει διεθνώς το Ashmolean ως ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα της αρχαιολογίας. Σήμερα ο Evans είναι περισσότερο γνωστός από τις έρευνές του στην Κρήτη και την ανασκαφή του ανακτόρου στην Κνωσό.

Η Αιγαιακή συλλογή του Ashmolean, μαζί με το πλούσιο αρχειακό υλικό που τη συνοδεύει, αποτελεί πηγή συνεχούς μάθησης και έμπνευσης τόσο για τους ειδικούς ερευνητές όσο και για το ευρύ κοινό. Το βιβλίο, προϊόν συνεργασίας των εκδόσεων Καπόν και του μουσείου Ashmolean του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποτελεί τον πρώτο οδηγό.

Η παρούσα έκδοση είναι πλούσια εικονογραφημένη με περισσότερες από 360 εικόνες, σχέδια, χάρτες και κατόψεις. Τα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου, γραμμένα από καταξιωμένους ερευνητές, εισάγουν τον αναγνώστη στην αρχαιολόγια και την τέχνη του προϊστορικού Αιγαίου: από τις Κυκλάδες, τη Μινωική Κρήτη και τη Μυκηναϊκή Ελλάδα μέχρι τις πρώιμες Αιγαιακές γραφές, τις σφραγίδες, τα δακτυλίδια και τα σφραγίσματα του προϊστορικού Αιγαίου.

 Την έκδοση του καλαίσθητου αυτού τόμου έχει επιμεληθεί ο δρ Γιάννης Γαλανάκης, Λέκτορας της Ελληνικής Προϊστορίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.

 http://www.archaiologia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: