Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

27 Αυγ 2013

ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Μια ξεχωριστή έκθεση εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Πρόκειται για την περιοδική έκθεση «Αρχαία Λατομεία της Λέσβου», που στηρίζεται στην επιστημονική έρευνα της δρ. Μυρσίνης Βαρτή - Ματαράγκα και του δρ. Διονύση Ματαράγκα, γεωλόγους του ΙΓΜΕ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος με θέμα: «Αρχαία λατομεία Αιγαίου: καταγραφή, μελέτη και ανάδειξη» του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, μετά από ειδική άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με στόχο την προστασία και την ανάδειξη των κυριοτέρων από αυτά ως επισκέψιμων πολιτιστικών χώρων και τη διάσωση πολύτιμων πληροφοριών για την αρχιτεκτονική, την ιστορία των υλικών, την τεχνολογία, κ.ά.

Tα αρχαία λατομεία της Λέσβου, μνημεία της φύσης και του ανθρώπου, αποτελούν σημαντικά τεκμήρια της αξιοποίησης των φυσικών πόρων της Λέσβου και μπορούν να αξιοποιηθούν ως σημαντικές θέσεις ενδιαφέροντος του Γεωπάρκου Λέσβου.

 Στην έκθεση παρουσιάζονται τα πλέον σημαντικά λατομεία του Γεωπάρκου Λέσβου. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μακρινό παρελθόν και να γνωρίσουν από κοντά μοναδικά στοιχεία που αφορούν στη δομή και λειτουργία των αρχαίων λατομείων του Γεωπάρκου Λέσβου, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι ιδιότητες και η γεωλογική σημασία των υλικών των λατομείων, αλλά και οι γεωλογικοί παράγοντες που συντέλεσαν στη δημιουργία τους.

 Πληροφορίες: Τηλ.: 22530 54434 και 22510 47033, στο e-mail: lesvospf@otenet.gr, ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr

Πηγή δημοσίευσης  http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2013/aug_2013/NEWSLETTER20130827.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: