Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

6 Νοε 2013

Το κόκκινο σκαθάρι του φοίνικα στην Χώρα της Τήνου- Aνακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου


Πρόσφατα διαπιστώθηκε σε κανάριο Φοίνικα στην Χώρα προσβολή από το Κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus ferrugineus). Η προσβολή από το έντομο  επιβεβαιώθηκε από το Εργαστήριο Εντομολογίας του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Οι προνύμφες του σκαθαριού (κάμπιες) καταστρέφουν ολοκληρωτικά τους φοίνικες. Στα μέτρα αντιμετώπισης βασικό ρόλο έχουν η σωστή τοποθέτηση  φερομονικών  παγίδων και ο έγκαιρος προληπτικός ψεκασμός των φοινικοειδών με χημικά και βιολογικά σκευάσματα (εντομοπαθογόνοι νηματώδεις).Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έντομο και την προσβολή ανατρέξτε στις ιστοσελίδες:

ενώ για τα εγκεκριμένα χημικά φυτοφάρμακα στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ: http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_131_gr.aspx

Αν διαπιστώσετε σχετικές προσβολές φοινικοειδών ή παρουσία του κόκκινου σκαθαριού ή για κάθε σχετική πληροφορία απευθυνθείτε στο γεωπόνο του Τμήματος  Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου  στο τηλέφωνο 22833-61230.

Τήνος , 5-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: