Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

26 Φεβ 2014

Προβολή ελληνικών ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, ξεκινά κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών σε όλα τα μουσεία του δικτύου του.


Την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα θα προβάλλεται ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ, ένα αξιόλογο ελληνικό ντοκιμαντέρ. Το «παρών» θα δίνει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε διαφορετικό μουσείο κάθε φορά, ώστε να προλογίζει το έργο του και να συζητά με το κοινό. Τα ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστούν - τα περισσότερα βραβευμένα σε φεστιβαλικές διοργανώσεις - καταπιάνονται με θέματα που σχετίζονται με την οικολογία και το περιβάλλον, την ιστορία, την εθνολογία και την παράδοση αλλά και ζητήματα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.

Η είσοδος για το κοινό, σε όλες τις προβολές, θα είναι ελεύθερη.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 18:00, σε όλα τα μουσεία του δικτύου. Πρόκειται για το «Μουσικό Χωριό» του σκηνοθέτη Ανδρέα Σιαδήμα οι ταινίες του οποίου «Rosmarinus Officinalis ή Δεντρολίβανος ο Φαρμακευτής» και «Κινητά Στοιχεία» έχουν αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος.

• Το «Μουσικό Χωριό»: Τρεις φίλοι μουσικοί, δημιουργούν την ευτοπία τους, στο παραδοσιακό χωριό Άγιος Λαυρέντιος στο Πήλιο, το Μουσικό Χωριό. Με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μουσικής κοινότητας και όχημα το συλλογικό – συμβιωτικό καλλιτεχνικό βίωμα, η μουσική εκπαίδευση αναπτύσσεται με πρωτοποριακό τρόπο. Σε μία εποχή όπου στην Ελλάδα η ελεύθερη σκέψη, έκφραση και δημιουργία κινδυνεύει, το Μουσικό Χωριό εκφράζει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η τέχνη, η κάθε τέχνη, είναι μόνο δική μας! Πηγάζει από την ομορφιά ή την ασχήμια που συνοδεύει το βίο μας και υπάρχει για να μας πηγαίνει έναν – έναν (και όλους μαζί) μπροστά

Συμμετοχές: 7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Μια παραγωγή της Fractal Productions

http://www.tinostoday.gr/2014/02/blog-post_9643.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: