Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

28 Μαΐ 2008

Ημερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη της Κέας


ΗΜΕΡΙΔΑ:
Τι μέλλον για την Κέα – Το νησί απέναντι σε κρίσιμες επιλογές
Κυριακή 1 Ιουνίου 2008, 9:30πμ
Κέντρο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού « Η Τζια μας» Κορησσία, Κέα

Αγαπητοί φίλοι,
Το Πρόγραμμα για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνουν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2008, στις 9:30π.μ. στην Κορρησία Κέας, Ημερίδα για το αειφόρο πρότυπο ανάπτυξης του νησιού. Θα παρουσιαστούν α. οι επιπτώσεις στον τουρισμό από το ακριβό Ευρώ και την υπερδόμηση, β. οι επιπτώσεις και ευκαιρίες για τον πρωτογενή τομέα από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, και γ. οι δυνατότητες που διανοίγονται για την υιοθέτηση ενός πρότυπου ανάπτυξης στηριζόμενου στην προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Επιπλέον θα παρουσιαστούν 5 πρότυπες δραστηριότητες στην ΚΕΑ (τρεις πρότυπες επιχειρήσεις, μια πρότυπη δράση του Δήμου Κέας και μία της Νομαρχίας Κυκλάδων) και θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Φωνή Αιγαίου».

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Ράνια Κλουτσινιώτη, Μελετητήρια Εθνικού Χωροταξικού, ο Νικηφόρος Μπαλατσινός, Εκπρόσωπος ομάδας μελέτης Χωροταξικού Τουρισμού, ο Μιχάλης Σμύρης, Προϊστάμενος Ανάπτυξης, ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Κρίτων Αρσένης – Υπεύθυνος Προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Την προβολή της ταινίας «Φωνή Αιγαίου», θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτριά της, Λυδία Καρρά.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά 5 ημερίδων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη του διαλόγου για την Αειφορία στα νησιά του Αιγαίου που οργανώνει το Πρόγραμμα για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο το 2008.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.diktioaigaiou.gr/contents/about.php?kid=129&action=show&m1=4&lang=1

Φιλικά
Κρίτων Αρσένης
Υπεύθυνος Προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: