Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

26 Μαΐ 2008

Μαθήματα Κεραμικής - Αγγειοπλαστικής στην Τήνο


Εναλλακτικός τουρισμός - μια πρόταση για διακοπές με νόημα

Το εργαστήριο κεραμικής "Τηνιακά Κεραμικά" είναι το μοναδικό αγγειοπλαστείο του νησιού και μια από τρεις επιχειρήσεις που ασχολούνται με μορφές εναλλακτικού τουρισμού στην Τήνο.
Τοποθετημένο σε κεντρική και ήρεμη περιοχή του νησιού, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη κοντά στο χωριό Τριπόταμος και δίπλα σε ένα πολύ παλιό μονοπάτι που συνδέει την χώρα της Τήνου με το παλιό κέντρο του νησιού, τον Εξωμβούργο.
Το εργαστήριο ιδρύθηκε το 1982 από την Μαργαρίτα Δελατόλα , ο σύζυγος της Bernhard Aicher με την εμπειρία του ως καθηγητής κεραμικής συνεργάζεται μαζί της από το 1986.
Με το ελληνοαυστριακό ανδρόγυνο μπορείτε να μάθετε τροχό, να πλάσετε κεραμικά αντικείμενα χωρίς μηχανήματα, να ζωγραφίστε κεραμικά με διάφορους τρόπους, και να ψήνετε τα έργα σας στο καμίνι. Για ομαδική εργασία προβλέπεται στο τέλος κάθε εβδομάδας ένα ψήσιμο με την τεχνοτροπία Ρακού σε ένα μικρό φούρνο κεραμικής. Η επαγγελματική εμπειρία της Μαργαρίτας και του Bernhard ως αγγειοπλάστες και διδάσκοντες (25 και 30 χρόνια αντίστοιχα) είναι η εγγύηση να ωφελείται εσείς για το αγαπημένο χόμπι σας.
Τα μαθήματα μπορούμε να τα προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών σε ότι αφορά τα θέματα των εργασιών.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τουλάχιστον από δύο συμμετέχοντες μαθητές, σε μικρά γκρουπ μέχρι οκτώ ατόμων. Για μαθήματα στο τροχό το μέγιστο αριθμό μαθητών είναι τέσσερα άτομα (διαθέτουμε 4 ηλεκτρικούς τροχούς).
Η προσφορά μας απευθύνετε σε ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την κεραμική σαν χόμπι, σε εκπαιδευτικούς και σε όσους θέλουν μια μικρή πρακτική επαφή με την Αγγειοπλαστική.

Παιδιά μικρότερα επτά ετών μπορούν μα συμμετέχουν εφόσον έχουν συνοδεία

Περισσότρες πληροφορίες, το πρόγραμμα και τιμοκατάλογο μπορείτε να βρείτε στο: http://creative-tinos.gr/gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: