Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

19 Μαΐ 2008

‘Μovies don’t grow on trees, you have to make them!’


ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟY ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 IOYΛΙΟΥ

Η Movies don’t grow on trees αποτελεί μία καινούρια κίνηση που αφορά την εκπαίδευση στον χώρο του κινηματογράφου.
Βασίζεται σε συνεχόμενα ταχύρρυθμα σεμινάρια σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης από το σενάριο, την σκηνοθεσία, την υποκριτική, ως την παραγωγή και την διανομή, απόλυτα συνυφασμένα με την άμεση πρακτική και την προσομοίωση σε συνθήκες γυρισμάτων.
Στοχεύει να εκπαιδεύσει νέους κινηματογραφιστές στο να βάζουν με συνέπεια και συνέχεια τις ιδέες τους σε πράξη, αναγνωρίζοντας την ευκολία του γρήγορου ψηφιακού μέσου, αλλά χωρίς να υποτιμούν τις δυσκολίες ενός καλλιτεχνικού έργου.

Φιλοδοξία της είναι να καταφέρει να καθοδηγήσει νέους κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας να αρθρώσουν λόγο και να τον ισχυροποιήσουν μέσα στις διεθνείς συνθήκες της υπάρχουσας αγοράς, χωρίς φόβο και κόμπλεξ.
Να εξασκήσουν τις γνώσεις, τις ιδέες, την πρακτική τους, και να μάθουν να λειτουργούν καίρια και αποτελεσματικά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και διευρύνοντας τη θεματολογία τους.

Ελπίδα της είναι, να βοηθήσει να παραχθούν ενδιαφέρουσες ταινίες για ένα παγκόσμιο κοινό, και να γίνει πόλος έλξης για ωραίες ιδέες και ενδιαφέροντες ανθρώπους.
‘Μovies don’t grow on trees, you have to make them!’

είναι ο πλήρης τίτλος, και σημαίνει αυτό που γνωρίζουμε όλοι όσοι ανακατευτήκαμε με την καλλιτεχνική δημιουργία, «Οι ταινίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα! Πρέπει να τις φτιάξεις!» Αυτό σημαίνει προσωπική ενασχόληση, πρακτική εξάσκηση και κυρίως.... προσομοίωση με την πραγματικότητα.
Το σύστημα αυτό βασίζεται σε ένα ταχύ σεμινάριο – πρακτική με προσωπικό tutoring και παρακολούθηση σε όλα τα στάδια που ετοιμάζεται μία ταινία. Η Βαρβάρα Δούκα, ο Πάνος Κούτρας, η Αγάθη Δαρλάση, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ο Μάκης Φάρος και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, θα ασχοληθούν με αυτή τη διαδικασία.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης δεν είναι πάνω από έναν μήνα και η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνει καθαρά με κριτήρια ιδέας ή σεναρίου και όχι βιογραφικού ή προηγούμενης εμπειρίας στον χώρο του κινηματογράφου. Θα είναι αυστηρά το πολύ για 12 μαθητές για τον μήνα Ιούνιο και θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης.
Τα σενάρια ή οι ιδέες θα πρέπει να σταλούν έως το Σάββατο 31 Μαΐου στο mail: moviesdontgrowontrees@gmail.com
Λεπτομέρειες στo link: http://moviesdontgrowontrees.wordpress.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Βαρβάρα Δούκα στο τηλέφωνο: 6982452884

Δεν υπάρχουν σχόλια: