Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

26 Ιουν 2008

1o φεστιβάλ μαθητικού ντοκιμαντέρ Αιγαίου


100 νέοι δημιουργοί! 7 ντοκιμαντέρ! Στην Ερμούπολη της Σύρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ντοκιμαντέρ για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο ξεκινά στην Ερμούπολη της Σύρου και σας προσκαλεί, την Παρασκευή στις 27 Ιουνίου 2008 και ώρα 20:30, στο θερινό κινηματογράφο «Παλλάς».

100 νέοι δημιουργοί, μαθητές σχολείων των Κυκλάδων, παρουσιάζουν 7 ξεχωριστά ντοκιμαντέρ με κεντρικό άξονα το τοπικό τους περιβάλλον. Οι μαθητές, με τη δική τους «φρέσκια» ματιά, παρουσιάζουν τους προβληματισμούς τους και τονίζουν τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών τους.

Στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μαθητές από σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου, Άνδρου και Κύθνου.

Οι ταινίες είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τοπίο & Τουρισμός – Το Ντοκιμαντέρ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που είναι ενταγμένο στις «Δράσεις Ευαισθητοποίησης» του Προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στόχος του προγράμματος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ανάδειξη του προβληματισμού των νέων για το μέλλον των νησιών τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων με την οικονομική υποστήριξη των Δήμων Κορθίου και Υδρούσας, Άνδρου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: