Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

10 Ιουν 2008

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures - Nτοκιμαντέρ και Αναπηρία στο Μουσείο Μπενάκη


Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures-Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 21 έως και τις 23 Ιουνίου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, με 30 ταινίες από όλο τον κόσμο, που προάγουν την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία, είτε αυτή είναι εκ γενετής, είτε από ατύχημα, είτε από πόλεμο.

Ανάμεσα στις ταινίες, που θα προβληθούν, είναι και το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ντένις O' Ρουρκ για τις επιπτώσεις των παράνομων πυρηνικών δοκιμών στην υγεία των κατοίκων των νησιών Μάρσαλ.

Η έκπληξη του φετινού φεστιβάλ είναι η παρουσία του νεαρότερου σκηνοθέτη στον κόσμο -κατά το βιβλίο Γκίνες- ο δωδεκάχρονος Ινδός Κισάν Σρικάντ, με την πολυβραβευμένη του ταινία «Στους πέντε δρόμους», για το δικαίωμα των παιδιών του δρόμου στη μόρφωση.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οργανώνεται, επίσης, εργαστήριο κινουμένων σχεδίων, σε συνεργασία με το ινδικό Φόρουμ Τσινχ και επικεφαλής το σκηνοθετικό δίδυμο Μίνακσι και Βινάι Ράι, όπου θα συμμετέχουν 30 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Η ταινία που θα προκύψει από το εργαστήριο, θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Το Emotion Pictures - Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία, διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας Ενημέρωσης και το Κέντρο Κινηματογράφου.

Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ είναι «Το όνειρό μου», με θέμα την καλλιτεχνική ομάδα ατόμων με αναπηρία της Κίνας.

Περισσότερα στο http://www.ameamedia.gr/festival

Δεν υπάρχουν σχόλια: