Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 Ιουν 2008

Συλλογή υπογραφών για την σωτηρία της αρχαίας Διολκού

ΑΡΧΑΙΟΣ ΔΙΟΛΚΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ

Θέλουν περισσότερο διασυρμό οι αρμόδιοι; Θα τον έχουν!

Κάποια συνεργεία ξένων τηλεοπτικών σταθμών έρχονται κατά καιρούς στον Δίολκο και καταγράφουν πώς η Ελλάδα καταστρέφει συστηματικά την κληρονομιά της.

Αυτό που είναι δύσκολο να διανοηθούν όσοι έρχονται σε επαφή με το πολύπαθο μνημείο, είναι η απίστευτη αδιαφορία με την οποία οι δήθεν αρμόδιοι μηχανισμοί αντιμετωπίζουν το μνημείο. Την ατιμωρησία τους για την συνεχιζόμενη καταστροφή φαίνεται ότι θεωρούν «εξασφαλισμένη» οι «αρμόδιες» Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ούτε και το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης και του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει έως σήμερα συγκινήσει αυτούς που πληρώνονται από δημόσιο χρήμα για να διαφυλάσσουν την πολιτιστική κληρονομιά.

Ούτε όμως και το Γραφείο του Πρωθυπουργού (το οποίο έχει επανειλλημένα λάβει σχετικές καταγγελίες) δεν φαίνεται καν ΙΚΑΝΟ να ανατρέψει μία κατάσταση η οποία, εκτός των άλλων, έχει ήδη κοστίσει τον διεθνή διασυρμό της χώρας.

Όπως ενημέρωσα πάντως το γραφείο του Πρωθυπουργού, έχω κάθε διάθεση, εάν το θέμα του Δίολκου δεν προχωρήσει ΑΜΕΣΑ τόσο σε επίπεδο προσωρινών μέτρων όσο και στον σχεδιασμό μόνιμων μέτρων προστασίας και αναστήλωσης, να τυπώσω φυλλάδια με την επαίσχυντη σύγχρονη ιστορία του μνημείου και, με τη βοήθεια φίλων, να τα μοιράσουμε σε αεροδρόμια και αρχαιολογικούς χώρους το καλοκαίρι.

Εάν οι «αρμόδιοι», συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ηγεσίας, χρειάζονται περισσότερο διασυρμό, ας είναι σίγουροι ότι θα τον έχουν!

Η έκκληση για την διάσωση και αναστήλωση του μνημείου έχει λάβει ως σήμερα περί τις 6.100 υπογραφές από 97 χώρες του κόσμου.

http://www.thepetitionsite.com/petition/870477005

Σοφία Λοβέρδου
Freelence science journalist

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και λέμε εμείς τώρα για ...Τήνο και Ξώμπουργο. Καταραμένη χώρα.