Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

15 Σεπ 2008

Tο Απολιθωμένο Δάσος της Μυτιλήνης


Ψηφοφορία στο Διαδίκτυο

Υποψήφιο για τα επτά θαύματα της φύσης το Απολιθωμένο Δάσος της Μυτιλήνης. Στο απολιθωμένο δάσος της Λέσβου βρίσκεται το μεγαλύτερο απολιθωμένο δένδρο που έχει βρεθεί στον κόσμο.

Σε ένα από τα επτά θαύματα της φύσης ίσως αναδειχθεί το Απολιθωμένο Δάσος της Μυτιλήνης, το οποίο έχει θέσει υποψηφιότητα για συμμετοχή σε παγκόσμια ψηφοφορία στο Διαδίκτυο για την ανάδειξη των επτά φυσικών περιοχών που θα αποτελέσουν τα θαύματα που δημιούργησε η φύση.

Ο διαγωνισμός για τα επτά θαύματα της φύσης πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων του κόσμου. Στο διαγωνισμό έχουν μέχρι στιγμής προταθεί εκατοντάδες φυσικές περιοχές, φυσικά μνημεία και τοπία, που κατανέμονται σε 15 διαφορετικές κατηγορίες. Η διαδικασία ψηφοφορίας όλων των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2009, οπότε και θα επιλεγούν οι 21 περιοχές που έχουν λάβει τις περισσότερες ψήφους. Στη συνέχεια, για τις 21 αυτές περιοχές θα επαναληφθεί η ψηφοφορία και το φθινόπωρο του 2010 θα αναδειχτούν τα επτά θαύματα της φύσης. Η ψηφοφορία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ψήφους μέσω του Διαδικτύου.

Για να ψηφίσει κάποιος το Απολιθωμένο Δάσος θα πρέπει να επισκεφθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα για μία μόνο ψήφο.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: http://www.lesvosmuseum.gr

Μετέωρα, Όλυμπος και η Σαντορίνη είναι επίσης υποψήφια για να ενταχθούν στη λίστα με τα 7 θαύματα της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: