Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

8 Απρ 2009

Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων Κιλκίς: Η παγκόσμια επιβράβευση και η εγχώρια αδιαφορία!

Του Ανδρέα Οικονόμου

Επιτέλους, ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων είναι Ευρωπαϊκός!

Η άνοιξη είναι η εποχή για μια επίσκεψη στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων! Μοναδικός στη σύλληψή του.
Εργάζεται αποκλειστικά για τη διατήρηση των Ελληνικών και Βαλκανικών φυτών, μελετάει την αξιοποίησή τους σε ποικίλες εφαρμογές (φαρμακολογία, κοσμητολογία, διατροφή, αρχιτεκτονική τοπίου, …).
Αποτελεί τράπεζα γενετικού υλικού και επιστημονικών γνώσεων. Αποτελεί μοχλό για την αειφορική ανάπτυξη της χώρας μας.
Είναι άριστο πεδίο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών και σπουδαστών, τόπος αναψυχής, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης χιλιάδων επισκεπτών.
Ο Κήπος είναι παγκοσμίως γνωστός και οι ειδικοί τον θεωρούν παράδειγμα καλής πρακτικής. Τον επισκέφτηκαν, τον μελέτησαν, τον θαύμασαν, τον φωτογράφησαν, τον ανέδειξαν με δημοσιεύσεις τους σε σημαντικά κείμενα και βιβλία και ενέταξαν την ερευνήτρια που τον συνέλαβε και τον δημιούργησε στις επιτελικές ομάδες των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τη διατήρηση της φυτικής βιοποικιλότητας. Της εμπιστεύτηκαν μάλιστα το διεθνές συνέδριο EUROGARD VI, να το διοργανώσει στη χώρα μας το 2012!

Και το κράτος μας τι κάνει για τον Κήπο; Τίποτε! Με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε, πριν 10 χρόνια, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με την ΕΕ, θα έπρεπε σήμερα ο Κήπος να λειτουργεί και να αναπτύσσεται με κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και οργανόγραμμα, επαρκές προσωπικό και πόρους. Όμως όχι, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με χρήματα που εξασφαλίζονται από προγράμματα! Και τώρα ο Κήπος έμεινε μόνο με τον φύλακά του. Για του λόγου μου το αληθές, επισκεφτείτε τον! Όλα κινδυνεύουν να καταστραφούν με ευθύνη του ΕΘΙΑΓΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι κρίμα! Ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν το έργο, ο σημερινός Υφυπουργός μάλιστα θα έλυνε το πρόβλημα πέρυσι «εντός των ημερών».

Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τον Κήπο. Ας τον στηρίξουμε εμείς. Καταγγέλλοντας την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ό,τι δεν καταφέρνουμε ως Έλληνες πολίτες μπορούμε να το καταφέρουμε ως Ευρωπαίοι.

Πηγή: http://www.epikairo.gr/?p=17230

Περισσότερα για το Βοτανικό κήπο Κρουσσίων ΕΔΩ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα τι είναι εδώ? αποθετήριο αποκομμάτων? κάτι πρωτότυπο δεν μπορούμε να δούμε? Πες μας κάτι οριτζινάλε

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

οριτζινάλε αναρτήσεις μπορείτε να βρείτε σε άλλα μπλογκς. Σας προτείνω την ophioussa.blogspot.com
Ευχαριστούμε για το σχόλιο και το χρόνο που μας αφιερώσατε.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφο το blog σας, ωραία ατμόσφαιρα αλλά για να είμαι ειλικρινής, μεταξύ μας σαν να έχει δίκιο ο πρώτος σχολιαστής….όσο ωραία και βολικά αν είναι τα ηλεκτρονικά αποκόμματα.

Ωραία και τα Links και ιδίως η εικονική Τήνος.

Οι λεζάντες το «φθηναίνουν» λίγο…κάτι σαν από… να μιλάει μια δασκάλα στα παιδάκια της: «Εδώ λοιπόν παιδάκια ένας ωραίος σταύλος, να κι ένα ωραίο λουλουδάκι πιο κει..πι πι το παπί»


Όσον αφορά την πρωτοτυπία, τι να σας πω!.
Καταεντυπωσιάστηκα!

«Μένω άναυδος», όπως είχε πει κι ο Χάρυ Κλύν.

Μεταξύ μας, σαν να αντιγράφει το ένα Blog το άλλο-όπως στο σχολείο δηλαδή- σαν να ακολουθείς έναν φωτογράφο και να «τραβάς» τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες.

«Μόνον που ίδιες, δεν θα γίνουν ποτέ».

Γιατί άλλο το μάτι του λαγού κι άλλο της κουκουβάγιας. Πώς να το κάνουμε δηλαδή!

Και γιατί βρε παιδί μου έτσι όλες μαζί!

Ωραίο το περιεχόμενο, δεν αντιλέγω, εμένα όμως «Φωτοδιάρροια» μου θυμίζει, έτσι όλες μαζί η μια πάνω στην άλλη.
Δεν τις λυπάσαι;

Εκτός κι αν φοβάσαι μπας και δεν προλάβεις.

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Γούστα είναι αυτά Ανώνυμε. Η Εικονική Τήνος υπάρχει πρωτίστως για την δική μας ευχαρίστηση και την οργάνωση του αρχείου μας. Μετά μας ενδιαφέρει η γνώμη των φίλων μας και μετά όλων των υπολοίπων οι οποίοι αν θέλουν ακολουθούν. Ευχαριστούμε για την κριτική σου. Σε κάποια σημεία συμφωνούμε μαζί σου. Εμείς δεν το παίζουμε φωτογράφοι γιατί πολύ απλά δεν είμαστε. Το κάνουμε για το κέφι μας. Τώρα σχετικά με τους λαγούς και τις κουκουβάγιες όλα είναι σχετικά και εξαρτάται από το πόσο κοντά το βλέπεις και πόσο σε βολεύει αυτό που βλέπεις. Για να μην πούμε για τους κηφήνες...

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 8:17, με συγχωρείς, αλλά πολλές από τις φωτογραφίες του δικού μου blog είναι από αυτό (ή μάλλον το γειτονικό site (όπου αναφέρομαι σε "φωτογράφο"). "Φωτογράφος" σε πολλά τοπία που έχω εγώ είναι ο διαχειριστής αυτού του blog, έτσι για να μην υπάρχει παρανόηση).

Δεν τίθεται θέμα "αντιγραφής" εξ άλλου η Τήνος είναι η Τήνος, και με τα αλαλάζοντα τοπία και κοινά ενδιαφέορντα έχουμε και κοινούς στόχους.