Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

14 Ιουλ 2009

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Επαρχείου Τήνου

Το Επαρχείο Τήνου , έχει εντάξει στο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το 2009, τα παρακάτω:

1. Διοργάνωση θεατρικής παράστασης με το παιδικό στέκι του Εθνικού Θεάτρου « Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων », την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009, στην αυλή του Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Τήνου, στις 9.00μμ.

2. Συμμετοχή στη διοργάνωση από το Δήμο Εξωμβούργου , στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δήμου Εξωμβούργου στις παρακάτω εκδηλώσεις , με ελεύθερη είσοδο σε όλες :
Παρασκευή 10 Ιουλίου. Παρουσίαση Παραμυθιού « Η Κική και το Ρεβίθι », στο χωριό Στενή Τήνου. Μια διαδραστική κωμωδία γραμμένη σε στίχους με πολύ κέφι και τραγούδι, εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν
« Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι ».
Πέμπτη 30 Ιουλίου. Αναγεννησιακή μουσική. Χοροί από το Μεσαίωνα ως σήμερα, στο χωριό Ξινάρα.
Πέμπτη 27 Αυγούστου. Αναβίωση της τράτας, στον οικισμό Κιόνια.
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Γιορτή Μελιού, στο χωριό Κάμπος.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Όλοι μαζί τραγουδάμε Μάνο Χατζιδάκι, στο χωριό Καρδιανή.

3.Συμμετοχή Επαρχείου Τήνου στη διοργάνωση από την Κοινότητα Πανόρμου του 2ου Φεστιβάλ « Τέχνης και Λόγου », στις παρακάτω εκδηλώσεις , με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ σε όλες
Σάββατο 18 Ιουλίου. Νησιώτικη μουσική εκδήλωση «Σ΄ ονειρεμένα πελάγη», στον οικισμό Πανόρμου.
Σάββατο 1 Αυγούστου. Μουσική βραδιά με τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου της Κοινότητας Πανόρμου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
Πέμπτη 13 Αυγούστου. Οπερέτες – Καλτσονέτες «Μια φορά κι έναν καιρό...», στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
Τρίτη 25 Αυγούστου. Παραδοσιακή μουσική βραδιά «Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» , στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

4. Σάββατο 25 Ιουλίου, στην πόλη της Τήνου. Συμμετοχή στη διοργάνωση από το Δήμο Τήνου συναυλίας από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

5. Συμμετοχή του Επαρχείου Τήνου στη διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βωλάξ, στις παρακάτω εκδηλώσεις, με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε όλες.
Τετάρτη 29 Ιουλίου. Γιορτή ψωμιού.
Τετάρτη 12 Αυγούστου . Θέατρο Σκιών.
Παρασκευή 21 Αυγούστου. Κουκλοθέατρο.
Σάββατο 22 Αυγούστου. Εκπαίδευση παιδιών στο κουκλοθέατρο.

6. Συνδιοργάνωση του Επαρχείου Τήνου με την Αδελφότητα Τηνίων και το Δήμο Τήνου , της παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Δανούση , το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

7. Συμμετοχή του Επαρχείου Τήνου στη διοργάνωση από τον Σύλλογο Απανταχού Κεχριανών Τήνου, « Έκθεση με παραδοσιακά λαϊκά είδη », στον Κέχρο από το Σάββατο 1 Αυγούστου έως την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

8. Συμμετοχή του Επαρχείου Τήνου στη διοργάνωση από τον Προοδευτικό Σύλλογο Σκαλάδου , τουρνουά beach volley, από την Δευτέρα 10 Αυγούστου έως την Πέμπτη 13 Αυγούστου, στην παραλία της Κολυμπήθρας.

9. Συνδιοργάνωση του Επαρχείου Τήνου , με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοφωλιανών , εγκαίνια του Μουσείου Παραδοσιακής Κεραμικής της Τήνου, στην Αετοφωλιά την 7η Αυγούστου 2009, όπου , θα πραγματοποιηθεί ημερίδα , στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την τηνιακή παραγωγή (τυπολογία, τεχνικές),τις σχέσεις των εργαστηρίων μεταξύ Τήνου και των περιοχών της Μεσογείου, βάσει μιας έρευνας που διεξήχθη, παρουσίαση μουσειολογικής άποψης για την ορθή έκθεση του υλικού, προτάσεις για την δυναμική λειτουργία του Μουσείου και την σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Σιφνιοί αγγειοπλάστες μαζί με τους δύο μοναδικούς ντόπιους αγγειοπλάστες θα προβούν στην επίδειξη κατασκευής κεραμικών στο νέο εργαστήριο και καμίνι.


Και επειδή ο πολιτισμός δεν είναι μόνο προϊόν του Καλοκαιριού Θέση μας είναι ότι οι πολιτιστικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες. Έτσι επιλέξαμε τις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις , με είσοδο ελεύθερη προς όλους , σε θεατρικά έργα για μικρούς και μεγάλους ,

10. Διοργάνωση από το Επαρχείο Τήνου , κατά τον Οκτώβριο ,θεατρική παράσταση από το σωματείο « Αλκυώνη », φιλανθρωπικό – μη κερδοσκοπικό , για παιδιά με νοητική στέρηση. Το Σωματείο ,ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2005, με έδρα το Ηράκλειο Αττικής. Οι δραστηριότητές του αποβλέπουν στη δημιουργική διαβίωση των παιδιών, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η δραματοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η καλλιτεχνική δημιουργία και το θεατρικό παιχνίδι. Ταυτόχρονα αγωνίζεται να συμβάλει και ηθικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και την ημιαυτόνομη διαβίωση στον ύψιστο βαθμό που τους παρέχουν οι δυνατότητές τους για αυτογνωσία και ανεξαρτησία. Παράλληλα στόχος του σωματείου είναι και η ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας , η καλλιέργεια μιας συνείδησης κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης αγάπης.
Με την πρώτη θεατρική παράσταση του Σωματείου , με τίτλο « Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΥΩΝΗΣ », επιθυμία τους ήταν να δείξουν γιατί επιλέχθηκε η ονομασία «ΑΛΚΥΩΝΗ », για το Σωματείο. Η θεατρική παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

11. Διοργάνωση από το Επαρχείο Τήνου θεατρική παράσταση με την ερασιτεχνική σκηνή « Γιάννης Αλεξάκης », για δεύτερη συνεχή χρονιά στο νησί μας, κατά το μήνα Οκτώβριο. Μια κωμωδία του Γιάννη Αλεξάκη, με τίτλο « Τα οστά της Μακαρίτισσας ». Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Αλεξάκη ανεβάζουν ένα δικό του έργο.
Στη « Μακαρίτισσα » , περιγράφει έντονα τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τον « παράξενο » θάνατο της Ασπασίας και την υποδοχή των « οστών » της ,στο σπίτι της αδελφής της Πολυξένης. Ο σύζυγος της Πολυξένης , Δημητρός , η κόρη της Ζωζώ , ο μνηστήρας της Ζωζώς, η Υπηρέτρια , ο Συμβολαιογράφος και ο Κουμπάρος από της Ξάνθη , μια Επισκέπτρια και ο Γιατρός συνθέτουν μια πολυποίκιλη εικόνα, με διαφορετικούς χαρακτήρες και αντικρουόμενα συμφέροντα , η οποία αν και παλιά σαν συγγραφή και σαν χρονική τοποθέτηση φαντάζει εξαιρετικά «σύγχρονη».


12. Διοργάνωση με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσά Σύρου, θεατρική παράσταση , με το θεατρικό έργο « ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ » , του συγγραφέα Γρηγόριου Ξενόπουλου, κατά τον μήνα Νοέμβριο.
Το έργο παρουσιάσθηκε 10 φορές στη Σύρο με καταπληκτική επιτυχία καθώς έλαβε μέρος στην 21η Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αποσπώντας τα πλέον ευμενή σχόλια του κοινού.
Ο Σύλλογος έχει παρουσιάσει στην Τήνο το 2004, στο Πνευματικό Κέντρο το έργο « Ο Πρωτευουσιάνος », και το 2006 στο θέατρο Βωλάξ το έργο « Δον Καμίλο ».


Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας και σας ευχόμαστε να περάσετε πάρα πολύ καλά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απλα να σας πω και οτι στις 17 αωγουστου στις ¨8και30 το βραδυ το χορευτικο του συλλογου μαρλα μαμμαδου θα χορεψει στιν πλατεια τις μαρλα και θα παρουσιαση χορουσ απο τη μικρα ασια τα επτανησα και απο τα νησια αιγαιου