Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

22 Οκτ 2009

Μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Συνολικά 35 ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο πλαίσιο του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για τη δεύτερη, διαγωνιστική φάση του φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε φέτος τον Μάιο με την προβολή 160 ταινιών απ' όλο τον κόσμο, φέρνοντας το ευρύ κοινό κοντά στις τελευταίες εξελίξεις του ερευνητικού και επιστημονικού κόσμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας διοργανώθηκε από το CAID (Κέντρο Βιομηχανικού Σχεδίου) για πρώτη φορά τον Μάιο του 2006.

Οι καθημερινές προβολές των διαγωνιζόμενων ταινιών, με ελληνικούς υπότιτλους, θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), ενώ οι πέντε βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν σε μια ξεχωριστή βραδιά, στις 26 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου).

Φέτος, για πρώτη φορά, ένα ειδικό βραβείο συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, θα απονεμηθεί στην καλύτερη ελληνική παραγωγή.

Επίσης, από φέτος το Φεστιβάλ θα ταξιδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Προβολή των διακεκριμένων ταινιών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 25 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, αμέσως μετά το κλείσιμο του 50ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Κέντρο CAID (τηλ. 210 7251893, e-mail: caid@otenet.gr) και στους δικτυακούς τόπους του Φεστιβάλ και του CAID.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: